5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı

Çevre bilincini, ahlak ile beraber değerlendiriyoruz. Yaşadığımız toplumda etrafımızdaki diğer insanları, canlı ve cansız diğer varlıkların tamamını çevremiz olarak görüyoruz. Öncelikle fiziki anlamda herkesin kendi evinin önünü, bahçesini, parkını, sokağını, ırmağını, denizini, şehrini, yurdunu temiz tutmasını istiyoruz.

5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı
05 Haziran 2023 - 12:33
Şehirlerin altyapılarının bilimin ışığında yapılmasını, ormansızlaşma ve betonlaşma ile rant gözetilerek çarpık kentleşmeye kurban edilmemesini istiyoruz.
Doğanın kanunlarına karşı gelinmemesini, derelerin, göllerin, yeraltı sularının ve biyoçeşitliliğin korunmasını istiyoruz. Çünkü doğa mutlaka dengesinin bozulmasının karşılığını verecektir.
Küresel ısınma ve iklim değişikliği ile artan taşkın, kuraklık ve orman yangınları gibi olayların zararlarının en aza indirilmesi için yapılan planların uygulanmasını istiyoruz.
Su ve gıda güvenliği için tasarrufun en büyük kaynak olduğunu biliyoruz. Su kaynaklarının artırılması ve tasarrufu konusunda radikal çözümlerin hayata geçirilmesini istiyoruz.
Nehirlerin ve denizlerin temizliği, mikro plastiklerin zararlarının önlenmesi ve geri dönüşümün sıfır atık kapsamında sürdürülebilir çözümlerini destekliyoruz. 
Sivil toplum kuruluşu olarak kamunun çevre bilincine yönelik ve iklim değişikliğinin etkilerine karşı yaptığı her türlü çalışmaları destekliyoruz.
Tarım alanlarının imara açılmamasını istiyoruz. Toplumumuzu ülkemizdeki boş olan tüm alanları yemyeşil ormanlarla donatmaya davet ediyoruz. 



Tüm insanların, yeşil alanı bol, tertemiz ve sağlıklı bir çevrede yaşamalarının temel hakları olduğu düşüncesiyle, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’ nü kutluyor, hep birlikte daha güzel ve yaşanabilir bir çevre oluşturmak temennisiyle, saygılarımızı sunuyoruz.
ÇEVBİD 
Çevre Bilinci ve İklim Değişikliği Derneği

YORUMLAR

  • 0 Yorum