3. ULUSLARARASI ALANYA BİSİKLET FESTİVALİ BASIN DUYURUSU

ULUSLARARASI ALANYA BİSİKLET FESTİVALİ'NİN HAZIRLIKLARI BAŞLADI

3. ULUSLARARASI ALANYA BİSİKLET FESTİVALİ BASIN DUYURUSU
20 Eylül 2022 - 10:01
Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Uluslararası Alanya Bisiklet Festivali”nin hazırlıkları başladı. Alanya’da düzenlenen ve geleneksel hale gelen festival, yeniden kapılarını bisiklet severlere açacak.
Her geçen yıl katılımın arttığı festival, 2019 yılında 28 şehirden gelen yaklaşık 180 kişinin katılımı ile gerçekleşmişti.
İki yıllık pandeminin ardından tekrar düzenlenen festivale şu ana kadar 200’ün üzerinde bisikletçi kayıt yaptırdı. Alanya Belediyesi, Alanya Tanıtım Vakfı ve Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin destek verdiği organizasyonu Festivall.com.tr ve Alanya Doğa Sporları Kulübü düzenliyor.
Festival 23-25 eylül tarihlerinde Kestel'de aynı yerinde yapılacak.



ALANYA'NIN TARİHİ VE DOĞAL GÜZELLİKLERİNE DİKKAT ÇEKİLECEK
Festival süresince katılımcılara Alanya'nın tarihi ve doğal güzellikleri gezdirilecek.
Önceki festivallere katılanların; Kızılkule, Tersane ve Dimçayı'na hayran kaldığını belirten festival yetkilileri bu sene bisiklet severlere şehrin tarihi ve doğal güzelliklerini göstereceklerini belirttiler. 



Festivalin medya danışmanı Turgay Güler “Alanya tam bir spor şehri, sporu seven bir Belediye Başkanımız var bu sayede çok güzel organizasyonlar hayata geçiyor. Bisiklet Festivali Alanya'ya renk katacak, 3 gün sürecek olan festivalimize herkesi bekliyoruz. Festivalde kamp, gezi, eğlence ve kültürel turlar olacak. Misafirlerimize şehrimizin tarihi yerlerini gezdireceğiz. Amacımız bir yandan insanları bisiklete ve spora teşvik ederken diğer yandan şehrimizin tanıtımını yapmak. Ayrıca cumartesi akşamı halkımızın da katılacağı bir holifest düzenliyoruz. Festivale renk katmasının yanında, tanıtım anlamında da dikkat çeken bu etkinliğe yerli yabancı her yaştan büyük ilgi var.



Festivale katılmaya vakti olmayan vatandaşlarımızı Pazar günü düzenleyeceğimiz şehir kortejimize bekliyoruz.  Bu organizasyonun gerçekleşmesinde bize destek veren, başta Alanya Belediyesi ve Alanya Tanıtım Vakfı olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi. 
23 eylül cuma günü başlayacak olan festival süresince katılımcılar, her gün başka bir rotaya pedal çevirecek. Pazar günü yapılacak şehir korteji, Kestel’deki kamp alanından saat 10:30’da başlayacak.



Saat 11:00’da Atatürk Anıtı önünde protokol ve vatandaşların  katılacağı kortej Damlataş Caddesinden geçip Kızılkule önünde son bulacak.
Festivale katılım ücretsiz olup, katılmak isteyenlerin;
www.alanyabisikletfestivali.com adresinden kayıt yaptırmaları gerekiyor.
Sadece bisiklet gezilerine katılmak isteyenlerin herhangi bir kayıt yaptırmasına gerek yok.






YORUMLAR

  • 0 Yorum