2023 emekli ve memur zamlı maaş farklarının yatacağı tarih netleşti

Emekli ve memur zam oranları TÜİK tarafından açıklanan aralık ayı enflasyon verileri ile netlik kazandı. Milyonlarca memur ve memur emeklisinin gözü maaş farklarının yatacağı tarihe çevrilirken emekli ve memur maaşlarına yüzde 30 zam gelirken, alınan karar Resmi Gazete'de yayınlandı. İşte 2023 emekli ve memur zamlı maaş farkı yatacağı tarih...

2023 emekli ve memur zamlı maaş farklarının yatacağı tarih netleşti
18 Ocak 2023 - 16:53 - Güncelleme: 18 Ocak 2023 - 16:57
Zamlı maaş farklarının ne zaman yatacağı gündeme geldi. Enflasyon verileri, refah payı ve gerçekleşen ek zam ile birlikte, emekli ve memur maaşına yüzde 30 zam yapıldı. Bu kapsamda en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL olurken, en düşük memur maaşı 11.848 TL'ye yükseldi.

MEMUR MAAŞI ZAM FARKI NE ZAMAN YATACAK?

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan memur maaş zammı açıklaması geldi. Açıklamada ''Cumhurbaşkanımızın müjdesini verdiği %30 zam Meclis Genel Kurulunda kabul edildi. Kamu görevlilerimizin refah düzeyini artırmaya yönelik ilave zam tutarının hızlı bir şekilde hesaplara yatması için ekibimiz özveriyle çalışarak sistemlerimizi güncellediler. Ocak ayı maaşlarının hesaba geçmesiyle birlikte, yüzde 13.52 oranında ilave zam ve 1 Ocak- 14 Ocak tarihleri arası katsayı artışından kaynaklanan 14 günlük maaş farklarının da ödenebilmesi amacıyla sistemlerimizi kamu kurumlarımızın kullanımına açacağız.'' denildi.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Memurlar 15 Ocak’ta maaş zammının yüzde 16.48’lik kısmını alacaklar. Kalan 13.52 puanlık kısım ise daha sonra hesaplarına yatırılacak. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, memurların zamlı maaşı iki parça halinde alabileceğini söyledi. AK Parti Grubu'nda sözleşmeli personel ile ilgili açıklama yapan Elitaş memur ve emeklilerin yüzde 30 zamlı maaşlarının ne zaman yatacağıyla ilgili "Birkaç gün gecikmeyle olur" ifadelerini kullandı.

Elitaş, memurların 15 Ocak'ta maaşlarını yüzde 16.48 zamlı alacağını, birkaç gün sonra da kalan 13.52 puanlık kısmın hesaplara yatırılacağını kaydetti. Elitaş, "Geçen hafta geçirebilseydik pazar günü yansımış olacaktı. Cuma günü yasalaşsaydı pazar günü herkesin hesaplarına geçme imkanı olacaktı. 15'inde yetişme imkanı sanıyorum yok gibi çünkü sisteme girmeleri bayağı bir zaman alabilir. Pazar günü olmaz da çarşamba-perşembe günü veya gelecek hafta cuma günü bu gerçekleşmiş olur" dedi.

EMEKLİ SANDIĞI OCAK AYI ZAM FARKI NE ZAMAN ÖDENECEK?

Emekli aylıkları Emekli Sandığı’nda her ayın 1’i ila 5’inde; SSK’lılarda 17’si ila 26’sında; BAĞ-KUR’lularda ise her ayın 25’i ila 28’inde ödeniyor. Yüzde 30 zammın SSK ve BAĞ-KUR’luların emekli aylığı ödemelerine yetişmesi bekleniyor. Emekli Sandığı mensuplarının ocak dönemi ödeme tarihi 1 Şubat olduğu için zamlı maaşlar şubat ayında ödenecek. 

SSK EMEKLİ MAAŞLARI NE ZAMAN YATACAK?

Tahsis numarası son rakamı 9 olanlar ayın 17'sinde bugün başladı,

Tahsis numarası son rakamı 7 olanlar ayın 18'inde,

Tahsis numarası son rakamı 5 olanlar ayın 19'unda,

Tahsis numarası son rakamı 3 olanlar ayın 20'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 1 olanlar ayın 21'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 8 olanlar ayın 22'sinde,

Tahsis numarası son rakamı 6 olanlar ayın 23'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 4 olanlar ayın 24'ünde,

Tahsis numarası son rakamı 2 olanlar ayın 25'inde,

Tahsis numarası son rakamı 0 olanlar ayın 26'sında yapılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum