15 ekim dünya kadın çiftçiler günü kutlaması

Manavgat Ziraat Odası (MZO) Başkanı Rasim Metin, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Gününde kadın çiftçileri ziyaret ederek günlerini kutladı.

15 ekim dünya kadın çiftçiler günü kutlaması
16 Ekim 2020 - 14:15

MZO Başkanı Rasim Metin ve Manavgat ilçe Tarım ve Orman Müdürü Ömür Ozan Çakal Dünya Kadın Çiftçiler Gününde, tarım arazilerinde ve seralarda çalışan kadınları ziyaret ederek, günlerini kutladı. Ziyarette başkan ve tarım ve orman müdür ömür ozan çakal , kadın çiftçilere çiçek takdim etti.

Dünya Kadın Çiftçiler Günü ile ilgili açıklama yapan Başkan Metin, "Kadın çiftçilerimiz tarımsal faaliyetlerde en önemli görevleri üstlenen gizli kahramanlarımızdır. Ülkemizde tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü kadın çiftçilerimiz üstlenmektedir. Hayat boyu hiçbir sorumluluktan kaçmayarak annelik içgüdüsü ve fedakârlığı ile hareket eden kadınlarımız topraktan sofraya olmak üzere tarımın her aşamasında söz sahibi konumundadır. Bu duygu ve düşüncelerle yazın sıcağında, kışın soğuğunda fedakârca üretim yapan eli nasırlı, avuç içi toprak kokan, alnında damla damla teri parlayan cefakâr kadın çiftçilerimizin 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler Gününü kutluyorum.” dedi.15.10.2020

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum