10 Saniyede Stresi Yenin

Çenenizi açıp kapatarak veya rahatlatıcı bir görüntüye bakarak bir kaç küçük ip ucu ile stresi nasıl çok hızlı yeneceğinize şaşırabilirsiniz...

10 Saniyede Stresi Yenin
06 Kasım 2020 - 15:31

Thrive Global'ın bu önerilerini bir daha ki sıkıntı hissettiğiniz andaki bu püf noktalarını deneyin.

Thrive yaptığı araştırmada en iyi 10 saniyelik stres gidericilerini sordu... İşin özü fiziksel ipuçlarına, dinlendirici ritimlere ve rahatlatan nefes alma tekniklerine dayanan bu ip uçları size de çok faydalı gelecektir.

Bir an için uzaklaş

“Benim için işe yarayan, kendimle stresime neden olan şey arasında gerçek bir boşluk yaratmaktır. Genelde biraz temiz hava ve bakış açısı için yürürüm. Bu, masanızdan uzaklaşmak, rahatsız edici bir sohbet veya hatta sinir bozucu bir yürümeye başlayan çocuk anlamına gelebilir. Manzara değişikliği sizi strese sokan şeyin sonunu işaretler ve sizi yeni bir baş uzaya yerleştirir. Birkaç dakika uzakta düşüncelerinizi toplamalısınız ve duruma yeni bir fikir, yeni bir bakış açısı ve daha fazla sabırla yeniden girmelisiniz. ”


Vücudunuzun reaksiyonuna dokunun
“Stresi azaltmak için, strese korku, öfke, hayal kırıklığı, hayal kırıklığı, bunalmadan mı geldiğinin içine bakıyorum ve dikkat ediyorum. Cevap bana vücudumdaki duyumla ortaya çıkıyor. Eğer midem atlıyorsa, bu korkuyu gösterebilir. Çenem sıkılırsa, bu öfkeye işaret edebilir. Farkındalık ve fiziksel duyumla olmak için on saniye harcıyorum. ”

Ruh halinizi değiştirmek için kendinizi sıkın

“Kendimi bunalmış hissettiğimde, hafif bir hareket anında ruh halimi değiştirebilir. Düşünmek yerine, 'Kendimi çimdiklerim, rüya görmemeliyim' derim. Stres zamanlarında, düşüncelerinizin ve yapılacak işinizin sarmalını kontrolden çıkarmak kolaydır. Böylece şimdiki zamana geri dönmek için kendime şu anki çevreme bağlanmamı ve her seferinde bir adım atmamı hatırlatmak için kolumu hafifçe çimdikledim. ”
 

Dörtlü bir nefes alın

“Akciğerlerde, göbeklerde ve sırtın her tarafında hissedilen derin bir nefes alıyorum. Dört sayım boyunca burun içinden nefes al, bekle ve sonra başka bir dört sayım için ağzından çıkar. ”

Sevinç uyandıran bir resme bakın

“İşteyken ve stresli hissetmeye başladığımda, ekranımdan uzak duruyorum ve aile tatilimizden çektiğim ve kabin duvarımın üzerinde durduğum sakin bir plaj sahnesinin resmine bakıyorum. Araştırmalar, doğanın stresi giderebileceğini ve faydalanmak için doğada olmanız gerekmediğini gösteriyor, ancak sadece doğanın resmine bakmak da aynı etkiyi yapacak. Fotoğrafa bakmak da gözlerime göz kamaştırıcı bilgisayar ekranından anlık bir dinlenme veriyor ve fikrimi eğlence ve mutluluk zamanına geri götürüyor. ”

 

Ona kadar say

“On'a kadar saymak en güçlü stres gidericim ve bunun neredeyse her koşulda işe yaradığını görüyorum - özellikle de stres önümdeki bir kişi veya hemen çözülmesi gereken bir durumdan kaynaklanıyorsa. Durum izin verirse bazen gözlerimi bile kapatırım. Sayma fikrimi durumdan bir kaç saniye uzak tutar ve odaklanır. Bir kez yanlış tepki verdiğimi fark ettikten sonra stres yok oluyor ve boğayı boynuzdan almaya hazırım. ”
 

Geçmiş kazancınızı hatırlayın

“Stresli olduğumda ya da biraz paniklediğim zaman, derin nefes alıyorum ve korkutucu zorluklar gibi görünen şeylerle yüz yüze geldiğimde hayatımdaki her zaman hızlıca düşünüyorum. Kendime iç gücümü hatırlatıyorum ve 'krizin' geçtiği ana kadar kendime yansıtıyorum ve ne kadar iyi hissedeceğini düşünüyorum. Bir müşteri için son tarih veya paketleme ikilemi büyük bir sınav, doğum veya büyük sağlık kaygılarıyla başa çıkma ile karşılaştırılıyor. Geçmiş kazançlar devam etmeme ilham veriyor. ”
 

Kendine küçük bir masaj yap

“Stresli olduğumda ve omuzlarımın ve sırtımın gergin olduğunu hissediyorum, masamdan bir tenis topu alıyorum ve sırtımla duvara doğru yuvarladım. Bu mini (ve bedava!) Bir masaj. ”
 

Heavy metal dinle

“Bu çok Zen gibi gelmeyebilir, ama benim gizli stres gidericim ağır metal oluyor: Megadeth, Metallica, Black Sabbath. Endişelerim, stresim ve endişem için bir kanal sağlar - hepsini çıkarmanın ve inanmanın veya inanmamanın, sakinleşmenin ve odaklanmamın bir yolu. Bunu yoğun bir egzersiz yapmanın zihinsel eşdeğeri olarak düşünüyorum. Ayrıca, elbette, müziği seviyorum. Şimdi, eğer bana bakacak olursanız, bu muhtemelen dinleyeceğimi düşündüğünüz son şey, beni güldüren ve beni daha da rahatlatıyor. ”
 

Güçlendirici bir mantraya dokunun

“Her stresli durumun kendimi öğrenmem gereken bir ders olduğunu kendime hatırlatıyorum. Durup  'Burada ne öğrenmem gerekiyor?' Diye düşünüyorum. Bunu yaptığımdan beri, iç huzurum iyiye doğru derinden değişti. ”
 


YORUMLAR

  • 0 Yorum