1 Ekim Dünya Kahve Günü

Daha önce 29 Eylül ile 1 Ekim aralığında farklı tarihlerde kutlanan Uluslararası Kahve Günü için resmi tarih, 1 Ekim olarak kabul ediliyor ve birçok ülkede bu tarihte kutlanıyor.

1 Ekim Dünya Kahve Günü
01 Ekim 2022 - 11:46

KAHVE GÜNÜ NASIL ORTAYA ÇIKTI? 

Kahve kültürünün geniş bir kitleye duyurulması amacını taşıyan bu gün, aynı zamanda kahve yetiştiricilerine destek olma amacını taşıyor.

Dünya Kahve Günü, 2015 yılında resmi olarak Milano'da başlatılmaya karar verildi. 29 Eylül'de de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Uluslararası Kahve Günü için resmi tarih, 1 Ekim olarak kabul ediliyor ve birçok ülkede bu tarihte kutlanıyor.

Dünya Kahve Günü'nün kökeni tam olarak bilinmemekle birlikte ilk defa 1983 yılında Japonya Kahve Birliği öncülüğüyle kutlandı. 2005 yılında da Amerika'da resmi hale geldi.

KAHVENİN TARİHİ 

Kahvenin ilk olarak 9. yüzyılda Etiyopyalı bir keçi çobanı tarafından bulunduğu tahmin ediliyor. O zamanlar Habeşistan olarak bilinen Etiyopya’nın Kaffa bölgesinde geçen hikayeye göre keçiler otlarken kendiliğinden büyümüş bir bitkinin meyvelerini yediklerinde her zamankinden daha enerjik ve hareketli oluyorlar.

Bunu fark eden çoban Coffea adı verilen bu bitkide bir keramet olduğunu düşünüp kendi de denemeye karar veriyor. İnsanların kahve tüketimi ilk böyle başlıyor.

Günümüzde çok sayıda ülkede kahve tarımı yapılırken üretim miktarında ilk 5 sırayı Brezilya, Vietnam, Kolombiya, Endonezya ve Etiyopya alıyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum