GEÇMİŞ ZAMAN OLUR Kİ, HAYALİ CİHANA DEĞER

Oğuz Korum
ABONE OL

1. Fotoğraf 25 Mayıs 1961 tarihinde çekilmiştir. Fotoğrafı çeken Foto Hakkı, fotoğrafı İstanbul'a bayram kartı olarak dayısına gönderiyor. Fotoğrafın arkasına şu notu düşüyor: "Dayıcığım, bayramınızı hepimiz candan kutlar ellerinizden öperiz. Bayram tebriğinizi aldık."







2. Fotoğraf 2006 yılında çekiliyor. Alanya'nın efsane oto boyacılarından İksan usta, Alanya sanayisinde dükkanında çalışırken bu resmi çektiriyor. İksan ustaya (İhsan Erken) sağlık içinde uzun ömürler diliyoruz.





3. Fotoğraf 1970'li yıllara girilirken çekiliyor. Merhum Şıh Ali'nin Ahmet ve arkadaşları yaylada bir sohbet esnasında fotoğraf çektiriyor.





4. Size tarihi bir fotoğraf sunuyoruz. Burada 1934 yılında Alanya'da verilen bir ilkokul diploması, o yıllardaki adı "Şehadetname". Diploma 1934 senesinde Mehmet Efendi lakaplı bir öğrenciye veriliyor. Şehadetnameyi veren Alanya 1'nci mektebi, şehadetnamede bütün bilgiler detaylarıyla verilmektedir.





5. Fotoğraf 60'lı yıllarda çekiliyor. Fotoğrafı çektiren bir dönem Alanya'sının önemli işadamlarından merhum Nevzat Bulut, merhum taksici Erol Özer ve misafirleri.





6. Fotoğraf 60'lı yıllarda çekiliyor. Fotoğraf Alanya'nın Mahmutseydi köyünde çekiliyor. Fotoğraftakilerden seçebildiklerimiz merhum Köylü, merhum Ağaçbacak'ın Ahmet ve arkadaşları, misafirlerini Mahmutseydi'nin Büklü çardağında ağırlıyor.





7. Fotoğraf 14 Mart 1961 tarihinde çekiliyor. Fotoğrafın arkasına şu not düşülüyor. "Sevgili anneciğim ve babacığım, Yılmaz ve ben bayramınızı candan kutlar, şen ve mesut günler temenni ederiz. Rahşan-Yılmaz Düşün"





8. Fotoğraf 50'li yıllardan 60'a girilirken çekiliyor. Alanya'dan İstanbul'a muz sevkiyatı yapan Erol Özer, kamyonuyla sefer öncesinde bu fotoğrafı çektiriyor.