BİR ALANYA NOSTALJİSİ

Oğuz Korum
ABONE OL

1. Fotoğraf, 13 Ekim 1950 tarihinde çekilmiştir. Fotoğraftaki şahsiyetler merhum avukat Reşat Yalın ve eşi merhume Nezihe Yalın... Reşat Yalın, o yıllarda, aynı zamanda Alanya Halkevi reisliği de yapmaktadır. Alanya Halkevi, bir dönem Alanya'sında sosyal, kültürel faaliyetleri ile tanınan bir kurumdu.




2. Fotoğraf, 1 Temmuz 1934 yılında El Aziz'de (Elazığ) çekilmiştir. Fotoğraftakiler merhum İsmail Hakkı Korum (amcam) ve eşi merhume öğretmen Nüshet Korum... İsmail Hakkı Korum, Alanya'nın Mahmutseydi köyünden katip Abdurrahman efendinin oğludur. Alanya'da Cumhuriyet'in ilk öğretmenlerindendir. 1 Temmuz 1934 tarihinde, düğünlerinden sonra bu fotoğrafı çektirirler. Alanya'nın Mahmutseydi köyü nere, El Aziz nere demeyin; Cumhuriyet'in ilk öğretmenleri, hep Anadolu yolunda genç kuşaklar için koşuyorlardı.



3. Fotoğraf 1993 yılında ALKOD'un (Alanya Çevre Koruma ve Dayanışma Derneği) kuruluşundan bir gün sonra ALKOD binasında çekilmiştir. ALKOD'un Gençlik Komisyonu ve bendeniz toplantı halindeyiz. Merhum Mehmet Ali Uysal sol başta, bendeniz, Zihni Yayla, merhum Hasan Demirağ ve Namık Şenli; hararetli bir konuşma  esnasında bu fotoğraf çekiliyor.



4. Fotoğraf yine 1993 yılında ALKOD'da çekiliyor. Dönemin Belediye Başkanı Cengiz Aydoğan, bendeniz, Ahmet Sert, Zihni Yayla, İlhami Yetkin yine bir ALKOD toplantısındayız..



5. Yıl 1993... Bu sefer yer Alanya Belediyesi Sinema Salonu...  Fotoğrafta; Haşim hoca, Tevfik Hacı Hamdioğlu, Zihni Yayla ve bendeniz, yine Alanya kültürünü konuşuyoruz. Şimdilerde rahatsız olan Tevfik Hoca'ya acil şifalar diliyoruz.



6. 1970'li yılların filinta gibi delikanlıları... Sol başta Alanya'nın eski belediye başkanlarından merhum Yahya Barcın'ın oğlu Hüsnü Barcın, ortada Borazanların Ali Gülen ve Hamit kaptanın torunu   Hacı İsmail Erkaptan ağabeyimiz... Hacı ağabeyimize acil şifalar diliyoruz. Giyimleriyle dikkat çeken filinta delikanlılara sağlık içinde uzun ömürler diliyoruz.



7. Fotoğraf yine 70'li yıllarda çekilmiştir. Sol başta Borazanların Ali Gülen, ortada Hacı İsmail Erkaptan, merhum Ali Kural, merhum Hasan Alaydın...



8. Fotoğraf 60'lı yılların ortalarında çekilmiştir. Fotoğraftakiler; Alanya'nın efsane  kaptanlarından Hamit kaptan, torunları Hacı İsmail ve Hamit Erkaptan'dır.



9. Bu da benim çektiğim bir fotoğraf... Hacı İsmail Erkaptan ağabeyimizi, 2000'li yılların başlarında Büklü çardağında yakalamışken bir fotoğrafını çekeyim dedim. Alanya'nın renkli siması Hacı İsmail Erkaptan ağabeyimizi hayat hep böyle güldürsün diyoruz.

Sağlıklar, esenlikler diliyoruz.