NEDİR GENÇLİK ?

Canan Şencan
ABONE OL

Umuttur gençlik. Gelecektir. Heyecandır çoğu zaman.  Yeniliktir. Yeniden doğabilmektir. Sanattır kimi zaman. Aydınlık fikirlerin doğurduğu güneştir sımsıcak. Mehtaptır duyguların yoğun yaşandığı. Bir sudur berrak ve bir çağlayandır. Sırtını yaslamak adına güvendir yaş almışlar için. Sevgidir koşulsuz ve çıkarsız. Dinamizmdir. Yaşamaktır özgürce.  Bilgi biriktirmektir, deneyimlemektir hayatın her anını. Bir kuştur eldeki  ve uçtuğu an geriye dönüşü yoktur. Kıymeti  bilinesi yıllardır. Yaşlandıkça anımsadığında yüzünde tebessüm oluşturan anıdır. Kanın deli aktığı bu dönemde gözü kara atlamaktır her türlü haksızlığa. Ülküdür, ülkedir gençlik.


Hele ki ZOR dönemlerinde, bir ülkenin gelecek umududur ve en büyük yatırım yapılması gerekendir gençlik. Hem özgür bırakılması gerekendir hem de otokontrolü elden bırakmamak gerektiği zamandır. Mal,  mülk biriktirmek yerine yatırım yapılması gerekendir. Donanımlı, ahlaklı ve vatan sevgisiyle yüklenmiş gençtir ülkenin aydınlık geleceği. Hiçbir şekilde hayallerine ket vurulmaması gerekendir. Yüreklendirilmesi, övgülerle koltuklarının kabartılması gerekendir.

Hiçe sayılmayacak kadar önemlidir gençlik. Görev ve sorumluluk yüklenerek ileriye doğru adımlarını daha emin basmasını sağlamak gerekir. Savunmadır, donanmadır, güçtür, teminattır.

Kulaktan dolma bilgilerle, dogmalarla, hurafelerle kirletmememiz gereken temiz bir sayfa gibidir genç. Kendi kararlarını verebilecek kadar olgunluğa eriştirmek için çabalamamız gereken bireylerdir. Siyasi çıkarlar uğruna düşüncelerini kirletmememiz gerekendir. Hiçbir kimliğin, sağlam karakterin oluşturacağı kişilikten daha önemli olmadığının öğretilmesi gerekendir.

Ayak işlerine koşturulmayacak kadar kişilikli, susturulmayacak kadar yürekli, her türlü tehlikeye karşı ülkesini savunacak kadar gözü karadır gençlik. Doğru olanın yanında, yanlışı yapan babası bile olsa karşısında olandır.

19 Mayıs ruhunu sürekli taşıyandır. Siyasi kimlik peşinde değil, ülke bekasının peşinde koşandır. Şereftir, onurdur.

Umursamıyor, saygı duymuyor, sevmiyorsa genç değildir. Çıkar peşinde koşuyor,  kısa yoldan cebini doldurmaya çalışıyorsa genç değildir. Yardımlaşmıyor, paylaşmıyorsa, bir canın canını yakmaktan çekinmiyorsa bırakın genç olmayı İNSAN değildir. Milletini, geleceğini düşünmüyor, günü kurtarmaktan başka bir şey yapmıyorsa değil genç olsa olsa fosildir.

Ülkenin ve milletin en fazla birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğu ve bunun bir ihtiyaçtan öte zorunluluk olduğunun farkında, vicdan terazisi denk olarak aydınlık geleceğe emin adımlarla ilerlemeye çabalayan gençlere, yaş almış genç fikirlilere, umut dolu yüreklere, cesaretle mücadele edenlere selam olsun. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun.

Sevgiyle ve dostça kalın. Keyfinize ve kendinize iyi bakın.