Uykusuzluk çekiyor musunuz? İlk adım, bir doktora görünmek değil, sorunu evde ele almaktır.

ABONE OL

İlk önce rahatlamanız gerekiyor. Uzmanlar, anksiyetenin uykusuzluğun temel nedenlerinden biri olduğunu düşünüyor.

Uykuya dalmanıza yardımcı olabilecek bazı basit tekniklerin bir listesi.
Son zamanlarda yapılan bazı bilimsel araştırmalara göre, atalarımız iyi uyumuş gibi göründüğü için uykusuzluk eski bir hastalıktan daha modern bir hastalık gibi görünüyor . 

Modern çağda, bu kadar çok teknolojik cihaza ve rahat yataklara sahip olmalarına rağmen, insanlar mağaralarda uyuyan ve bizden çok daha iyi uyuyan ilkel insanlardan çok daha fazla strese sahip olma eğilimindedir. 

Kendinizi teknolojiden uzaklaştırın

Uzmanlar, geceleri derin bir uyku uyumak istiyorlarsa, insanların bilgisayarlarından, akıllı telefonlarından ve diğer teknolojik cihazlardan uzaklaşmaları gerektiğini söylüyor. 

Farklı kıtalarda yaşayan ve teknolojik cihazlara erişimi olan kişiler bu cihazlara erişimi olan kişilerin daha iyi bir uyku almak,  bir çalışma üzerinde 2017 yılında bulundu uyuyan. 

Bir bilim yazarı olan Eric Suni, "Dizüstü bilgisayarlar, telefonlar ve tabletler gibi yakın mesafeli elektronik cihazlarla bağlantısını kesin çünkü beyni uyarabilir ve uykuya dalmayı zorlaştırabilirler" diye yazdı . 

Diğer ülkelerle karşılaştırıldığında, en iyi ve en çeşitli teknolojik araçlara kolay erişime sahip olan Amerikalılar, en çok uykusuzluktan muzdariptir. Amerikalıların  yaklaşık yarısı ara sıra uykusuzluk çekerken, yüzde 22'si her gece veya hemen hemen her gece uyku sorunları olduğunu bildiriyor.
Doğru sıcaklığa sahip olun



Uzmanlara göre, oda sıcaklığı birçok insanın iyi uyumak için düşündüğünden daha önemlidir.  Uzmanlar , ideal oda sıcaklığının 60 ila 67 derece Fahrenheit, başka bir deyişle 15 ila 19 Santigrat olması gerektiğini söylüyor. 

Yine uzmanlar, modern şartlandırılmış evlerin, sıcaklığı çoğunlukla sabit bir derecede tutarak, gerekli uyku düzenine yeterince uygun olmadığını düşünüyor. 

"Evet, uyku için önemli olan ışıkları kapatın, ancak aynı zamanda yatak odanızdaki sıcaklığı kontrol etmenin bir yolunu da bulabilirsiniz,"  dedi uyku düzenleri konusunda önde gelen bir uzman olan ve aynı zamanda eski başkan olan Jerome Siegel  ABD'de Uyku Araştırmaları Derneği. 

Siegel, "Doğal koşullar altında, sıcaklık sadece geceleri daha düşük değil, bu dönem boyunca düşüyor" dedi. 

Nefes egzersizi 
Rahatlama, uykuya girmenin en önemli parçası olduğundan, iyi bir nefes alma tekniği bu süreci mümkün kılabilir. 

Uzmanlar, kısa aralıklarla alınan yavaş ve derin nefeslerin kaygıları yatıştırdığını ve beyni uykuya hazırladığını söylüyor. Bilinçli nefes almak kalp atış hızını ve kan basıncını düşürebilir ve endişe seviyesini azaltabilir. 

Uykuya dalmanın en iyi yollarından biri, 4-7-8 egzersizi adı verilen bir nefes alma tekniğinin uygulanmasından geçmektir. Yatmadan 20 dakika sonra uyuyamazsanız, bunu deneyin. 

Bu teknikte dört saniye nefes alacaksınız ve sonraki yedi saniye nefesinizi tutacaksınız. Ardından nefesinizi sekiz saniye boyunca verin. Ve bu alıştırmayı tekrarlayın. Bir noktada kendinizi uyurken bulabilirsiniz. 

Vücut taraması
Bu teknik, uyku güçlüğü çeken bir kişinin mevcut durumlarını tek tek gözlemleyerek ve değerlendirerek vücudunun farklı kısımlarını tanımak için aşamalı bir süreçten geçtiği mindfulness meditasyonunun bir parçasıdır. 

Bu teknikte yavaş nefes almak da çok önemlidir. 
Öncelikle yatağınızdaki vücut pozisyonunuzu kontrol etmeniz gerekir. Konumu size vücudunuzun hangi bölümünün iyi hissetmediğini gösteren bazı ipuçları verebilir. 

Ardından, bacaklardan başa tüm vücut kısımlarının hislerini göstermesine izin verin veya sadece hissettiklerini size rapor etmelerine izin verin. Tüm vücut taramalarından sonra, tepkinizi bir bütün olarak işler, rahatlamanıza izin verirsiniz.  

Çok sıkıcı bir şey yap
Uyku güçsüzlüğünüzü engelleyen faktörleri yapmak için akıl oyunları gibi gelen bir başka teknik, zihniyetinizin uyku arzusunu uyandırmak için çok sıkıcı bir görev uygulamaktır. 

"Annemin kuralı şuydu:" Eğer  uyuyakalmazsam ... o zaman kalkıp tuvaletleri temizleyeceğim. " Evde 10 kişi ve üç tuvalet yaşarken, gerçekten kalkmak istemedi - bu yüzden uyudu, ”  dedi Amerikalı nörolog Dr Diane Stein . 

"Yatma vaktinden sonraysa, uykudan çok daha az zevk aldığınız bir şey yapın!"