Almanya erkek civcivlerin itlafını yasaklamaya hazırlanıyor

Almanya'da yumurta tavukçuluğunda ekonomik getirisi olmadığı gerekçesiyle yılda yaklaşık 45 milyon erkek civciv öldürülüyor.

Almanya erkek civcivlerin itlafını yasaklamaya hazırlanıyor
09 Eylül 2020 - 14:10 - Güncelleme: 09 Eylül 2020 - 14:20

Alman hükümeti konuya ilişkin yasa tasarısı ile bu uygulamayı yasaklamaya hazırlanıyor.Alman hükümeti, yumurta tavukçuluğunda erkek civcivlerin kitlesel olarak itlaf edilmesini yasaklayacak bir yasa tasarısı hazırladı. Tarım Bakanı Julia Klöckner'in hazırladığı tasarı, gelecek yılın sonundan itibaren erkek civcivlerin öldürülmesinin yasaklanmasını öngörüyor.

Rheinische Post gazetesine konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tarım Bakanı Klöckner, "Bir günlük civcivlerin öldürülmesi etik açıdan kabul edilemez. Belirli bir cinsiyete sahip oldukları için yumurtadan çıktıktan sonra hayvanlar öldürülemez" dedi.

Yasa tasarısı, hayvanların korunmasına ilişkin kanunda değişiklik yapılmasını ve yasağı ihlal edenlere yaptırımlar uygulanmasını öngörüyor. Klöckner, yasalarda yapılacak değişiklikle, tavukçuluk sektöründe, erkek civcivleri yetiştirmenin ekonomik açıdan bir getirisi olmadığı gerekçesiyle itlaf edilmesinin son bulacağını ifade etti. Klöckner, Almanya'nın bu konuda öncü olacağını da sözlerine ekledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum