RAMAZAN AYI

Mustafa Topal
ABONE OL

Kur’an-ı Kerim’in indirildiği, içinde bin aydan hayırlı Kadir Gecesi’nin bulunduğu rahmet ve bereket ayı Ramazan’ı idrak ediyoruz. İlahi fırsat ve bereketin doyasıya yaşandığı bu mübarek ayı, her yıl Müslümanlar büyük bir heyecanla değerlendirir. Özellikle ülkemizde gelişen, fazilet ve güzellikler dolu Ramazan’a mahsus birçok gelenek heyecanla yaşanır.



İşte bu güzellikler ve insani birçok iyiliği barındıran bu aya, ilk teravih namazımızı kılarak başladık. İlk orucumuzu tuttuk. İlahi rahmet yansıması heyecanımızı doyasıya yaşayacağız. Bütün camilerimizde mukabeleler okuyacağız. Teravih namazı öncesi vaazlar edilecek. Bazı camilerimizde iftar sofraları kurulacak. Hafızlarımız tarafından halkımızın talepleri doğrultusunda mukabeleler okunacak.



Alanya'mızda bu Ramazan hatimle teravih namazı yine İmamdayı Camimizde kılınacak. Müftülüğümüzce 1 Haziran günü İlçemizde yerleşik yaşayan yabancılara (Yeni Alanyalı Komşularımız) yönelik iftar yemeği verilecek. Kadir Gecesi’nde bütün camilerimiz açık olacak ve Merkez Emin Özmüftüoğlu Camimizde sahur vaktine kadar programlarımız olacak.



Diyanet İşleri Başkanlığımız her yıl Ramazan ayında bir tema belirler. Bu yılın teması İSRAF olarak belirlenmiştir. Dolayısıyla israf konusu her vesile ile işlenecek. Halkımızın israf konusundaki hassasiyetinin artırılması sağlanacak.



Bu ay yardımlaşma ve paylaşma duygularımızın yüceldiği bir aydır. Durumu iyi olmayan akraba ve komşularımızı gözeteceğiz. Fitre ve zekatlarımızı onlarla paylaşacağız.



İlçemizde Müftülüğümüze bağlı olarak eğitim veren, yatılı ve diğer Müftülüğümüze bağlı Kur’an Kurslarımızın ihtiyaçlarını da fitre ve zekatlarımızla gidereceğiz. Özellikle halkımızın her zamanki duyarlılığını göstererek fitre ve zekatlarını, yardımlarını hafızlarımızla paylaşmalarını istiyoruz. Geçen yıl eğitime başlayan ve bu yıl ikinci dönemini alacağımız, Milli Eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte yürüttüğümüz proje ile HAFIZ İMAM HATİP ORTAOKULU öğrencilerimiz başarılı bir şekilde eğitimlerini sürdürüyorlar. Hafızlıklarını Müftülüğümüzün Kur’an Kursları’nda yapan, İmam Hatip Eğitimlerini Alanya'mızdaki İmam Hatip Okullarında alan bu öğrencilerimizden Muhammet Emin ERCAN, ilçe, il ve bölge birinciliğinden sonra Türkiye seçmelerinde Ankara’da Türkiye 8'ncisi oldu. Esna YILMAZ isimli öğrencimiz de bölge üçüncüsü oldu. Bu başarı öğrencilerimiz, öğretmenleri ve velilerinin olduğu kadar Alanya halkınındır. Bu yolda gayret gösteren öğrencilerimizi yardımlarımızla desteklemeliyiz.



Ayrıca bu yıl ilk defa Alanya’da Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Proje İmam Hatip Lisesi açılıyor. Proje İmam Hatip Liseleri Matematik ve fen ağırlıklı Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler eğitimi veriyor. İlçemizde Kur’an eğitiminin gelişmesi için Müftülük Kur’an Kurslarımızı ve İmam Hatip Okullarımızı yardımlarımızla desteklemeliyiz. Bunun için Müftülüğümüze ve cami görevlilerimize müracaat edilebilir.



Bu vesileyle Alanya'mızın ve bütün ülkemizin Ramazan Ayı’nı tebrik eder hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk’tan niyaz ederim.



Mustafa TOPAL

Alanya Müftüsü