FARKINDA OL !

Mustafa Şahin
ABONE OL

Bugün burada olmanızın sebebi dün verdiğiniz kararlardır. Yarın olacağınız yer de, bugün vereceğiniz kararların sonucu olacaktır. Kaderiniz kararlarınızın ve çabalarınız sonucu olduğuna göre, sağlıklı kararlar ancak sağlıklı bireyler tarafından verilir.

Her insan yaptığı her şeyi olumlu bir niyetle yapar. Farkındalığı ve değerlendirme becerisine göre; kendisi ve çevresi için en doğru kararları alır. Bu kararlarıyla hem kendi yaşamını hem de çevresinin yaşamını etkiler. O yüzdendir ki hiçbir karar bireysel ve bu güne ait değildir. Bir geçmişi bir de geleceği vardır. O an için doğru bildiğimiz, doğru olarak değerlendirdiğimiz bir durum ilerde istemediğimiz sonuçlara sebep olabilir.

Bu günlerde karşılaştığımız tüm sorunların altında geçmişin izleri yatar. Ancak keşkelerle geçen bir ömrün kimseye faydası yoktur. Geçmişe sünger çekip geleceğe odaklanmak öğrenmemiz gereken bir gerçektir. Önemli olan geçmişte yaşamak değil, geçmişten ne ders aldığımız ve geleceği nasıl kurguladığımızdır. Evet, bizler insanız. Her zaman doğru değerlendirmeler yapamayız. Rahat alanlarımızdan çıkmak istemeyiz, sorumluluğu genellikle başkalarına yükler ve kendi dünyamızdaki çelişkilerle ve yalnızlıkla yaşarız. Bu konuda aslında ne kendimizi ne de başkalarını suçlamaya hakkımız yoktur. Her olayı, her kararı kendi zamanında kendi şartlarında değerlendirmeli ve bundan sonra daha farklı neler yapabilirim? sorusuna odaklanmalıyız.

Yaşam siz isteseniz de istemeseniz de akıp gidiyor. Bu yaşamda kontrol kimde? Bundan önce yaşamınıza kim yön verdi? Bundan sonra kim yön verecek? Tam şu an olmamız gereken yerde ve durumda olmayabilirsiniz. Ama bu andan itibaren olmak istediğiniz yere ulaşmak için hala şansınız vardır. Yeter ki tam olarak ne istediğinizi bilin. Nerede olduğunuzun farkına varın ve oraya ulaşmak için neler yapabilirsiniz düşünün. Gerekirse bir uzmandan yardım alın. Cesur olun. Bu dünyaya bir kere geliyorsanız, onu olması gerektiği gibi yaşayın.

Hayat birden fazla çarkın aynı anda döndüğü bir sistemler bütünüdür. Yaşamınızı oluşturan onlarca çarkın sağlıklı ve düzgün işlemesi önemlidir. Bir alandaki sorun tüm alanları etkiler ve tüm alanlarda yaşam kaliteniz düşer. Hiç bir sorunun çözümü göründüğü kadar zor değildir. İçinizdeki sese kulak verin. O sizin neye ihtiyacınız olduğunu söyleyecektir.

Kendine ve çevresine faydalı olmak önemlidir. Sorunun nerede olduğunu bulmadan ve bunu çözmeden; ne yerseniz yiyin, ne giyerseniz giyin, nereye giderseniz gidin ve ne içerseniz için tam olarak huzuru bulamazsınız. Huzur, mutluluk, başarı ve dünya sizsiniz. Saygılarımla.