Teoman Eriş

Teoman Eriş


Alanyaspor 75 yaşında

25 Şubat 2023 - 16:44

Akdeniz’in incisi, turizmin gözbebeği Alanya’mızın sporda parlayan yıldızı Corendon Alanyaspor 75 yaşında…  ‘Alanyaspor’ adını Türkiye’de birçok kişi 2015-2016 sezonunda Süper Lig’e yükselince duydu bekli ama turuncu yeşil renklere gönül verenler bu kulübün tarihini çok iyi biliyor.

Henüz 14 yaşındayken, 1990 yılında Milli Egemenlik Stadyumu’nun toprak zemininde oynanan Bucaspor maçıyla tanıştığım Alanyaspor’umuzun tarihi çok eskilere dayansa da, camiamızın efsane isimlerinden, eski başkanlarımızdan sayın Nazmi Reisoğlu tarafından kaleme alınan kulübümüzün tarihçesi dışında pek de yazılı bir kaynak, arşiv niteliğinde toparlanmış ciddi bir çalışma yok maalesef. 1948 yılında kurulan bir kulübün daha fazla belge, bilgi ve görselden oluşan bir tarihçeye sahip olması gerektiğini düşünüyorum.

Bu noktada 75. yıl önemli bir fırsat. Geçtiğimiz günlerde kulüp yönetimimiz ile MND Ajans arasında kulübümüzün kuruluşunun 75. yılı dolayısıyla 'Alanyaspor 75. Yıl Vizyon Kitap Projesi' başlatıldı. Ajans sahibi sayın Metin Ceylan, bir süredir ön çalışma yaparak hazırladığı bu projeyle, hem kulübümüze kalıcı ve tarihçe niteliğinde bir eser kazandırmak, hem de Alanyaspor’un 75 yıllık tarihine ışık tutarak merak edenlere önemli bir kaynak oluşturacak.

Merhum Dr. Ali Nazım Köseoğlu ve Alanya’nın aydın bir grup gencinin katkılarıyla 1948 yılında kurulan kulübümüzün, kurucu ve eski başkanlarından, futbolcularına, taraftarlar gruplarından, saha içi ve dışı başarılarına kadar birçok içeriğe sahip olacağını bildiğimiz bu kitap, kulübümüzün marka değerine de büyük katkı sağlayacaktır.

Başkanımız Hasan Çavuşoğlu, projenin tanıtımında yaptığı açıklamada, içinde bulunduğumuz 2023 yılının hem Cumhuriyetimizin 100. yılı olması, hem de kulübümüzün 75. kuruluş yıl dönümü olması dolayısıyla büyük önem taşıdığını söyleyerek kitap projesinin önemine dikkat çekmişti.

Bu çalışmaya sadece kulübümüzün değil, tüm taraftarlarımızın, Alanya’da yaşayan, Alanya’dan ayrılan ve başka şehirlerde yaşayan, bu kulüple bir şekilde iletişim kurmuş, maçını izlemiş, futbol oynamış herkesin destek vermesi, sahip çıkması gerektiğini düşünüyorum.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum