Teoman Eriş

Teoman Eriş


Spor ve sosyal medya! 

10 Ekim 2022 - 19:28

Dünyada oldukça yaygın hale gelen ve vazgeçilmez hale gelen sosyal medya, spor alanında da ilk sırada yer alan etkileşim aracı haline geldi. 

Spor dünyasında sosyal medya hesabı olmayan ve açıklama ve transfer duyuruları başta olmak üzere tüm faaliyet ve etkinliklerini sosyal medyadan açıklamayan kulüp neredeyse kalmadı. 

'DÖRT BÜYÜKLER' SOSYAL MEDYADA DA YARIŞIYOR 

Türkiye'nin en çok taraftara sahip dört büyük kulübü Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ve Trabzonspor, ligde olduğu gibi sosyal medya alanında da takipçi ve etkileşim konusunda rekabet ediyor. 

ANADOLU KULÜPLERİ DE AYAK UYDURMAYA ÇALIŞIYOR 

Çok değil, bundan 5-6 sene önce birçok Anadolu takımının sosyal medya hesabı olmadığı gibi sosyal medyanın öneminin de farkında değildi. Ancak dört büyükler olarak tabir ettiğimiz kulüplerin yarışı, Avrupa’daki kulüplerle olan mücadelesi öyle bir hal aldı ki, Anadolu takımlarının buna seyirci kalması neredeyse imkansız hale geldi. İmkanları kısıtlı olmasına rağmen dört büyüklerdeki sosyal medya açılımını gören Anadolu takımları bu alanda yatırım yapmak zorunda kalıyor. 

SPOR KULÜPLERİ YATIRIM YAPIYOR 

Hemen hemen her Süper Lig takımında arka planda bir medya departmanı oluşmuş durumda. Sosyal medya yönetimi için yeterli kadrosu olmayan kulüpler ise dışarıdan ve ajanslardan bu konuda uzman desteği alarak sosyal medya konusunda geri kalmamaya çalışıyor. Sadece Süper Lig takımları değil, alt liglere de baktığımızda sosyal medyanın önemini fark eden ve yatırım yapan kulüpler olduğunu görüyoruz. Önümüzdeki birkaç yıl içerisinde sosyal medya konusunda atılım yapmayan spor kulübünün kalmayacağını düşünüyorum. 

Gerek taraftar beklentisi, gerek diğer kulüplerin yaptığı atılımlar bunu gerektirecek.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum