Teoman Eriş

Teoman Eriş


Madalyonun arka yüzüne bakan var mı?

21 Ocak 2023 - 14:41

Alanya’da özellikle pandemi sürecinin ardından kontrolsüz bir şekilde artan nüfus, birçok sorunu da beraberinde getirdi.

Başta Rusya ve Ukrayna olmak üzere çok sayıda ülkeden aşırı göç alan Alanya’da, yerli vatandaşlar için baş gösteren konut krizinin yanında, Alanya’da yaşayan herkesi yakından ilgilendiren başka sorunlar da ortaya çıkmaya başladı. Bu aşırı göç nedeniyle ilçe ekonomisi biraz canlandı, bazı sektörler kış aylarında para kazanmaya devam etti ancak ilçe halkı sosyal yönden ciddi sıkıntılar çekmeye başladı.

Örneğin trafik... Artık günün her saatinde ilçenin her bölgesinde bir trafik sorunundan bahsedebiliriz. ‘Aracımızı nereye park edeceğiz?’ sorusunu hemen hemen her gün kendisine sormaya başlayan Alanya halkı, ilçe merkezine aracıyla girmekten korkar hale geldi. Tamam, yabancılar Alanya’ya gelsin, ekonomi canlansın da, bununla ilgili yeterli altyapımız var mı? Sadece konut yapıp, yabancıya daire satıp, ekonomiyi güçlendirmekle olmuyor. Bunu yaparken insanların trafik çilesini ve park sorununu da gidermek için bir çalışma yapılıyor mu?

Bir diğer sorun da bana göre artan nüfusla birlikte ortaya çıkan spor alanlarının yetersizliği oldu. Eskiden çocuklar okul bahçelerinde veya mahalle aralarında spor yapabiliyordu ama şu an her yer inşaat, her yer trafik ve araç parkı olduğu için bırakın yetişkinlerin nefes alabileceği alanı bulmayı, çocuklarımızın mahalle maçı yapabileceği bir boşluk dahi kalmadı. Bırakın top oynayacak alanı, insanlar kaldırımlarda yürüyemiyor park eden araçlardan.

Çocuklarımızı spora kanalize etmemiz gerektiği konusunda Milli Eğitim Bakanlığının okul bahçelerinin kullanımına ilişkin bir çalışması var ancak bu bir çözüm olmadı şu ana kadar. Kaldı ki okul bahçelerini artık öğrenciler dilediği gibi kullanamıyor. Bu yüzden şehirde, her mahallede insanların rahat nefes alıp yürüyebileceği, gençlerimizin mahalle takımlarına spor yapabileceği alanlar olsun istiyoruz.

Bu konuda da bir an önce çalışmalar yapılması gerektiğini düşünüyorum.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum