AGC'den yaza veda etkinliği

Alanya Gazeteciler Cemiyeti'nin kültür gezileri Alanya’nın önemli tarihi yerlerinden Alarahan ile devam etti. AGC üyeleri ve ailelerinin katıldığı yaza veda niteliğindeki kültür gezisinde keyifli anlar yaşandı.

AGC'den yaza veda etkinliği
18 Eylül 2023 - 11:35
Alanya Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Gaye Coşkun ve AGC yönetim kurulu, AGC üyeleri ve aileleri Alanya’nın Alara Mahallesi sınırları içinde yer alan tarihi Alarahan’ı tanıdı. Elde edilen bulgularla tarihi 13.yıla dayanan kervansarayı ziyaret eden AGC üyeleri, müzede bulunan balmumundan yapılan tarihi figürleri görme fırsatını yakaladı. 



‘HERKES ALARAHAN’I KEŞFETMELİ’ 
Gezi programı hakkında konuşan Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Gaye Coşkun etkinlik hakkında bilgiler verdi. Coşkun,” Alanya Gazeteciler Cemiyeti olarak biz, geleneksel olarak kaynaşma ve dayanışma etkinlikleri yapıyoruz. Bugün  Alarahan'dayız, hem hanı gezdik, hem Alara Çayı kenarında yemeğimizi yedik. Hoş bir öğleden sonra geçiyoruz. Biraz Alarahan’dan söz etmek istiyorum. Alanya’da yerleşik yaşayanların bölgeyifaLa bilmediğini öğrendik. Özellikle işletme sahibi Ali Bey ile konuştuğumuzda aldığımız bilgi de bu yöndeydi. Tarihi bir alan, gerçek bir han. Türk büyükler, tarihi anlatan, geçmişteki sosyal yaşamı anlatan çeşitli materyallerle geçmişi anımsatan bir alan oluşturulmuş. İlerleyen zamanlar da Alarahan işletmecileri tarafından bir baharat çarşısının kurulması bekleniyor. Bence Alanya’da yaşayan herkes gelip burayı görmeli. Bizim için çok orijinal otantik bir gezi oldu. Han dışındaki alanda da çocuklar ve büyükler için çeşitli aktiviteler yapacak, kaliteli zaman geçirilecek alanlar var. Biz çok eğlendik ve güzel bir yer keşfettik. Öncelikle Alarahan işletmecilerine ve etkinliğe katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.














YORUMLAR

  • 0 Yorum