Deniz Baykal hayatını kaybetti

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal hayatını kaybetti.

Deniz Baykal hayatını kaybetti
11 Şubat 2023 - 09:51

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal, 84 yaşında hayatını kaybetti. Baykal'ın, Ankara'daki evinde uyuduğu sırada hayatını kaybettiği öğrenildi

VEFATI KILIÇDAROĞLU DUYURDU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "Genel Başkanımız, Türkiye ve Cumhuriyet Halk Partimizin sevdalısı, Antalya milletvekilimiz, kıymetli büyüğümüz Sayın Deniz Baykal'ın vefatını büyük bir üzüntü ile öğrendim. Bize mücadelelerle dolu bir hayat öyküsünü miras bıraktı. Milletimizin başı sağ olsun."

İBRAHİM KALIN'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın: "Türk siyasetinin emektar isimlerinden, tecrübeli siyasetçi ve devlet adamı, Cumhuriyet Halk Partisi eski Genel Başkanı Sayın Deniz Baykal'a Allah'tan rahmet, yakınlarına, tüm sevenlerine ve CHP camiasına başsağlığı diliyorum."

DENİZ BAYKAL KİMDİR?

20 Temmuz 1938 doğumlu Deniz Baykal, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 4. genel başkanıdır. Baykal, 1995–1996 yılları arasında başbakan yardımcılığı görevini yürüttü ve kısa aralıklar dışında 1992-2010 yılları arasında Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanlığını yürüttü.

Baykal, ilk defa 1973 yılında Türkiye genel seçimleri'nde meclise girerek 37. Türkiye Hükûmeti'nde Maliye Bakanı ve Bülent Ecevit'in kuruduğu 42. Türkiye Hükûmeti'nde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı olarak yer almıştır. 12 Eylül Döneminde kısa süre gözetim altında tutuldu.

Cumhuriyet Halk Partisi kapatılınca 1987 yılında Sosyaldemokrat Halkçı Parti'den (SHP) milletvekili olarak seçildi ve genel sekreterlik görevinde bulundu. Deniz Baykal, 1992 yılında tekrar kurulan CHP'nin Genel Başkanı seçilmiştir.

Baykal, 2002–2010 yılları arasında Ana Muhalefet Partisi lideri olmuştur. 2015 yılında ise Deniz Baykal, meclisin en yaşlı üyesi sıfatıyla Türkiye genel seçimlerinden sonra bir süre Türkiye Büyük Millet Meclisi başkanı olarak görev yapmıştır.

Deniz Baykal, 1963 yılında Olcay Baykal evlendi ve bu evlilikten 2 çocuk sahibi oldu. 3 torunu vardır.


YORUMLAR

  • 0 Yorum