ALANYA ORTAK DEĞERİMİZDİR

Alanya Kent Konseyi Yürütme Kurulu Nurhan Özcan Başkanlığında toplantısını gerçekleştirdi.

ALANYA ORTAK DEĞERİMİZDİR
13 Temmuz 2023 - 17:51
Toplantıya Harita Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Akbaş, Alanya Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe, Alanya Esnaf Odası Başkanı Nuri Demir, Alanya Mimarlar Odası Başkanı Gülderen Toprak, TÜRSAB 2. Başkanı Kerim Yılmaz, ALTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yeniacun, ALTİD Yönetim Kurulu Üyesi Ali Orkan, ALSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Topçu, ALTAV Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Köseoğlu, AGC Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Barış Başar, ALDOSK Başkanı Mehmet Zafer Peker, Engelsiz Kent Meclisi Başkanı Esra Yemez, Gençlik Meclisi Başkanı Mücahit Kaya katıldı.
Yapılan toplantıda “Alanya hepimizin ortak değeridir. Değerimizi korumak amacıyla şehirdeki sorunları değerlendirerek daha yaşanılabilir bir Alanya olması için bütün kurum kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri birlikte çalışmalıdır.” Dediler.



ULAŞIM SINIFTA KALDI
Halktan gelen yoğun şikayetler doğrultusunda; Alanya'nın ulaşım sistemi Antalya'ya göre tam anlamıyla sınıfta kalıyor. Hiçbir tarafı memnun etmeyen denetimli toplu taşıma sistemi, hem taşıyanları hem de taşınanları memnun edememektedir. Denetimli toplu taşıma sisteminden vazgeçilmelidir. Trafikte kullanılan bakımsız ve hasarlı otobüslerin sayısı hâlâ artıyor. Ulaşım saatleri ve kuralları ise tam bir kaos içinde, denetimden uzak. Vatandaşın ve ziyaretçilerin hayatını zorlaştırmaktadır.



YAZ DÖNEMİ İNŞAAT YASAĞINA UYULMALI
Yaz dönemi inşaat yasağına uymayan kişilerin oluşturduğu şehirdeki kargaşa denetimler ile giderilmelidir. Şehirde yaşanan bu sorun hem yabancı ziyaretçileri hem de yerel halkın yaşamını zorlaştırmaktadır.

TARIM ZOR DURUMDA
Tarımda yaşanan zorluklar da Alanya için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Enerji maliyetlerindeki %50'lik artış, yakında zamların da beraberinde geleceğini göstermektedir. Kargıcak'taki sulama sorunu da ciddi bir problemdir. Verimli tarım arazileri inşaat alanlarına dönüşmüş durumdadır ve tarımda çalışacak yeterli işçi bulunmamaktadır.



ALANYA HEPİMİZİN VE BİRLİKTE KORUMALIYIZ
Alanya, turizm sektöründeki düşüş, otopark sorunu, denetim eksikliği, ulaşım sistemi problemleri, azalan cazibe alanları ve tarımdaki zorluklarla baş etmek zorundadır. Alanya hepimizin ortak paydasıdır ve bu sorunlara birlikte çözüm aramalıyız. Acil önlemler alarak bu sorunlara çözüm bulunmalı ve Alanya'nın güçlü ve çekici kimliğini hep birlikte inşa etmeliyiz.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum