İnce'nin adaylıktan çekilmesi sonrası süreç nasıl işleyecek?

Memleket Partisi Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, adaylıktan çekildiğini açıkladı. Adaylıklar kesinleştiği için Muharrem İnce oy pusulasında yer almaya devam edecek. Kendisine oy verilir ise bu oylar geçerli olacak.

İnce'nin adaylıktan çekilmesi sonrası süreç nasıl işleyecek?
11 Mayıs 2023 - 16:37
114 bin 664 imza ile Cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce partisinin genel merkezinde yaptığı açıklama ile Cumhurbaşkanlığı adaylığından çekildiğini duyurdu. Fakat adayların YSK tarafından kesinleşmiş olması ve oy pusulaların basılmış olması nedeniyle çekilme fiili olarak gerçekleşmesi mümkün değil.
İnce'nin çekilmesi oy pusulasına yansıması ne olacak?
YSK’nın prosedürünü Sputnik’e anlatan CHP’nin YSK temsilcisi Mehmet Hadimi Yakupoğlu “Muharrem İnce çekildiğinin açıkladı ama fiili orak bu çekilme söz konusu olmuyor. YSK adaylıkları kesinleştirdikten sonra çekilme gerçekleşmiyor. Seçimde oy pusulasında Muharrem İnce’nin resmi bulunmaya devam edecek ve İnce’ye oy veren olur ise bu onun hanesine yazılmaya devam edecek. YSK’nın önceki uygulamaları da bu şekilde” bilgisini paylaştı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum