Babacan: 6'lı masada uzlaşma olmazsa DEVA Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı benim

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, 6'lı masanın ortak aday belirleyemediği taktirde partisinin cumhurbaşkanı adayının kendisi olacağını söyledi. Babacan, "Önceliğimiz mutabakat ve ortak adayın ilk turda açık ara kazanması" dedi.

Babacan: 6'lı masada uzlaşma olmazsa DEVA Partisi'nin cumhurbaşkanı adayı benim
31 Ağustos 2022 - 15:55
Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Aksaray'ın Sarıyahşi ilçesine ziyareti sırasında seçimlere yönelik ortak aday vurgusu yaptı.
Gazete Duvar'ın haberine göre Babacan, "Biz 50+1’i değil, açık farkı hedefliyoruz. İlk turda ve açık farkla kazanmak istiyorsak bunun yolu ortak adaydan geçiyor. Ortak aday konusunda henüz görüşmedik. Niyetimiz ortak aday belirleyebilmek” dedi.
“Cumhurbaşkanı adayı mısınız?” sorusuna ise Babacan, 6'lı masanın ortak aday belirleyemediği taktirde partisinin cumhurbaşkanı adayının kendisi olacağını vurgulayarak şu yanıtı verdi:
“Önümüzdeki ilk hedef, altı partinin ortak bir cumhurbaşkanı adayı belirlemesi. Çünkü ilk turda açık ara kazanmak istiyorsak, bu ancak partilerin işbirliğiyle yürür. 2018 seçiminde Sayın Erdoğan partilerle işbirliği yapmasaydı seçilemiyordu. Çünkü 50+1 gerekiyordu. Ortak aday belirleyemezsek o konuda bir uzlaşma olmazsa, o zaman her partinin genel başkanı doğal bir cumhurbaşkanı adayıdır. Dolayısıyla eğer altılı masada uzlaşma olmazsa ben de DEVA Partisi’nin Cumhurbaşkanı adayıyım. İşin tabiatı zaten böyle. Ama önceliğimiz mutabakat ve ortak adayın ilk turda açık ara kazanması."

YORUMLAR

  • 0 Yorum