3 YIL SÜREN 'DELİRTEN AĞRIDAN' AMELİYATLA KURTULDU

Hayatının 3 yılını halk arasında “Delirten ağrı” olarak bilinen trigeminal nevralji rahatsızlığı nedeniyle ızdırap içinde geçiren 56 yaşındaki Mustafa Kürklü başarılı bir ameliyat ile sağlığına kavuştu.

3 YIL SÜREN 'DELİRTEN AĞRIDAN' AMELİYATLA KURTULDU
14 Eylül 2023 - 11:32
Gelişen sağlık hizmetleri, teknoloji ve başarılı tedavi yöntemleri, coğrafi konumu nedeniyle Alanya; yerli halkın yanı sıra yabancı ve çevre il, ilçelerden gelen kişilere de sağlık hizmeti sunmakta, başarılı operasyonlarda adından söz ettirmektedir. İzmir’de yaşayan Mustafa Kürklü, 3 yıldır devam eden ve yüzünün sağ tarafından dinmeyen ağrılarının artması nedeniyle sosyal medyada yaptığı araştırmalar ve medyada yer alan haberler neticesinde alanında uzman ve başarılı bir isim olan Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Tıp Fakültesi öğretim üyesi olan Beyin ve Sinir Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Seçer ile iletişime geçti. Yapılan detaylı muayene, tetkik ve görüntüleme yöntemleri neticesinde Kürklü’ye halk arasında “Delirten hastalık” olarak bilinen trigeminal nevralji tanısı konuldu. Prof. Dr. Seçer, Mustafa Kürklü’yü hastalığı hakkında bilgilendirdikten sonra operasyon için onayını aldı. 



AĞRILAR TAMAMEN BİTTİ
Başarılı geçen ameliyat sonunda açıklama yapan Prof. Dr. Mehmet Seçer, “3 yıldır giderek şiddetini arttıran yüzünün sağ yarısında ağrıları vardı. Trigeminal nevralji hastalığında Mutafa Kürklü bize gelmeden önce bu hastalık için kullanabileceği ilaçları maksimum dozda kullanmasına rağmen hayat kalitesini azaltan ağrıları devam etmiştir. Trigeminal nevralji rahatsızlığında ilaç tedavisi, etkili olmadığı durumlarda cerrahi tedaviye başvurulmaktadır. Hastamıza rahatsızlığı ve ameliyatı hakkında bilgilendirdikten sonra onayını da alarak ekibimle birlikte en kısa sürede operasyonunu planladık. Mutafa Bey’in, trigeminal nevraljinin nedeni olan bir atardamarın yüz duyu sinirine olan basısını ortadan kaldırılmak için kulağın arkasından yaklaşık 4-5 santimlik bir kesi ile girerek Mikrovasküler Dekompresyon dediğimiz cerrahi yöntemi başarılı bir şekilde uyguladık. Ameliyat ertesinde hastamızın yüzünde ağrılar tamamen geçmişti. Takiplerinden sorun olmayan Mustafa Bey’i ameliyatından 4 gün sonra taburcu işlemlerini gerçekleştirdik.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum