Yurtdışı Seyahat Sigortası Kaç Günlük Olmalı?

Tatil veya iş sebebiyle yurt dışına çıkacak olan kişilerin kötü durumları göz önünde bulundurarak seyahat sigortası yaptırması önemlidir.

27 Haziran 2022 - 20:51
Tatil veya iş sebebiyle yurt dışına çıkacak olan kişilerin kötü durumları göz önünde bulundurarak seyahat sigortası yaptırması önemlidir. Bu sigorta kişilerin yurtdışında da güvence altında olması bakımından son derece önemlidir. Sağlık sigortalarının yurtdışı teminatlarını içermemesi durumunda tedaviler oldukça pahalıdır. Bu da kişilerin ödeme konusunda güçlük yaşamasına neden olur. Yurtdışına gerçekleştirilen seyahatlerde vize başvurularında da bu sigorta sıklıkla sorulur. Bu sebeple vize sigortası olarak da isimlendirilir.

Yurtdışı Sağlık Sigortası Nedir?

Yurtdışında yaşanabilecek sağlık problemlerinde maddi anlamda zarar yaşamamak adına yurtdışı seyahat sigortası yaptırmak önemli önlemler arasında yer alır. Seyahat esnasında kaza ya da aniden rahatsızlanma durumlarında bu sigorta sağlık hizmeti almayı kolaylaştırır. Bunun dışında bagaj kaybolması veya seyahatin iptal olması gibi durumlarda da maddi zararların ödenmesi sağlanır. Yurtdışı seyahat sigortası seyahat esnasında olumsuz durumlara karşı bütçenin korunmasını sağlayan bir sigorta türü olarak isimlendirilebilir. Türkiye dışında gerçekleştirilecek seyahatlerde bu sigortanın yaptırılması önemlidir.

Yurtdışı Seyahatlerde Sağlık Sigortası Yaptırmak Zorunlu Mu?

Türkiye’de çoğunlukla yeşil ya da bordo pasaport kullanımı vardır. Yeşil pasaportu bulunan kişiler vize almadan Schengen bölgesi gibi pek çok yere rahat bir şekilde seyahat ederler. Bordo pasaportu olanlar ise Türkiye’ye vize serbestliği bulunan ülkelere vizesiz bir şekilde giderler. Bu kapsamda; seyahat sağlık sigortası ile alakalı sorgulamalar vize işlemleri sırasında kişilerin karşısına çıkar. Schengen Bölgesi gibi alanlara seyahat yapabilmek adına vize işlemlerinin tamamlanması gerekir. Schengen bölgesinde yer alan ülkelere seyahat edilecekse kişilerin mutlaka sağlık sigortası yaptırması istenecektir. Aksi durumlarda vize işlemlerine devam edilmesi mümkün olmaz.
Ukrayna gibi yeşil ve bordo pasaportla gidilebilen ve vize istemeyen ülkelerde de yurtdışı sağlık sigortası istenir. Bu gibi durumlarda çoğunlukla girişte hazır olarak bulunan poliçeler tercih edilir. Bunun yanında uygun yurtdışı sağlık sigortası varsa o zaman ibraz edilerek ülkeye girişler sağlanabilir.

Yurtdışı Sağlık Sigortası İçerisinde Neler Bulunur?

Vize işlemleri için sigorta işlemleri gerçekleştirilecekse sağlık sigortası işlemlerine ekstra dikkat etmek önemli bir konudur. İstenen vize süresi kadar sağlık sigortası istenir. Bunun dışında birden fazla ülkeye art arda seyahat edilecekse bu ülkelerin tamamını içinde bulunduran sigortaların tercih edilmesi gerekir. Süreler de bu şekilde uygun olarak ayarlanabilir. Yurtdışı seyahat sigortası covid-19 teminatının olması günümüzde son derece önemlidir. Bu sebeple poliçeye eklenerek kişilerin güvence altına girmesi sağlanabilir. Yurtdışı seyahat sigortası teminatları içerisinde; ayakta tedavi, yatarak tedavi, vefat halinde cenaze nakli, hasta nakli gibi durumlar yer alır.
Teminat tutarları gidilecek olan ülkelere bağlı olarak değişkendir. Bu nedenle sigorta şirketleri teminat hazırlarken limitlere uygun olarak hazırlar. Öğrenci seyahat sigortası ise eğitim için yurt dışına çıkan öğrencilerin zorunlu olarak yaptırması gereken bir sigorta çeşididir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum