Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı İstanbul’da gözaltına alındı. Fincancı, Ankara polisine teslim edilecek.

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı
26 Ekim 2022 - 09:44

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"PKK/YPG silahlı terör örgütünün sözde yayın organına yaptığı açıklamalar nedeniyle Türk Tabipler Birliği Başkanı Rasime Şebnem Korur, Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca başlatılan soruşturma kapsamında 'Terör Örgütü Propagandası Yapmak suçundan 26.10.2022 tarihinde gözaltına alınmıştır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin yürüttüğü sınır ötesi harekatlara iftira atan Tabipler Birliği Başkanı'yla ilgili yargı harekete geçmiştir. Gerekirse yasal düzenlemeyle bu ismin değiştirilmesini sağlayacağız.”

MHP Genel Başkanı Bahçeli'den TTB'ye tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Türk askerine hainlerin ve zalimlerin ağzıyla kimyasal silah çamuru atanları, mesela Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı'yla diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması, vatansız ve ülkesiz olmaya mahkum edilmesi akla en yatkın yollardan birisidir” dedi.

Bakan Akar'dan "kimyasal silah iddiası"na sert tepki

Akar, ''Hukuki süreç başladı. Bunu yapanlar, hesabını yargı önünde verecekler. Bunun yakın takipçisi olacağız. Bu Türkiye'ye, Türk Silahlı Kuvvetlerine atılan büyük bir iftiradır, bühtandır. Böyle bir şey asla ve kat'a söz konusu değildir. Bu iftiralar, teröristler biraz daha zaman, zemin kazansın diye ortaya atılmaktadır" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum