TFF'den açıklama: A Milli Futbol Takımı'nda Stefan Kuntz dönemi resmen sona erdi

FF'den yapılan açıklamada A Milli Takım'da Stefan Kuntz döneminin resmen sona erdiği duyuruldu.

TFF'den açıklama: A Milli Futbol Takımı'nda Stefan Kuntz dönemi resmen sona erdi
20 Eylül 2023 - 16:51
A Milli Futbol Takımı'nda Stefan Kuntz dönemi sonlandı. Türkiye Futbol Federasyonu, Alman hocayla gerçekleşen görüşme sonrası yaptığı açıklamada Kuntz döneminin bittiğini duyurdu.
Yapılan açıklamada şunlara yer verildi:
"Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz ile bugün yapmış olduğu değerlendirme toplantısının ardından Sayın Kuntz ile iyi niyet ve profesyonellik çerçevesinde yolların ayrılması konusunda mutabakata varmıştır. Sayın Stefan Kuntz'a, A Milli Futbol Takımımıza yaptığı katkılar için teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz."

Milli takımda 20 maça çıkan Kuntz 1.95 ortalaması elde etmişti. 60 yaşındaki çalıştırıcı EURO 2024 Elemeleri grup aşamasında Ermenistan mağlubiyeti sonrası eleştirilmişti. Kuntz yönetimindeki milliler Ermenistan sonrası Japonya ile özel maça çıkmış ve 3-2 mağlup olmuştu.
Bu maçın ardından Kuntz oyuncuları suçlayıcı açıklamalar yapmış, TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi ise 'Kuntz kendi bacağına ateş etti' yorumunda bulunmuştu.
Stefan Kuntz kimdir?
Kariyerinde ilk ve son defa Almanya dışına çıktığı 1995-1996 sezonunda Beşiktaş forması giyen Kuntz futbol oynadığı dönemde kariyerinde 600 maçta 239 gol attı. Almanya Milli Takımı ile de 30 maçta 11 gole imza attı.

Futbolculuk kariyerine 1 UEFA kupası 1 Bundesliga Gol Krallığı, 1 Bundesliga Yılın Futbolcusu ve 1 de DFB-Pokal (Almanya Ulusal Kupa Turnuvası) Gol Krallığı ödülünü sığdırdı.
Kuntz teknik direktörlük kariyerinde ise Karlsruher takımı ile Almanya 4. Lig şampiyonluğu, Almanya U21 takımı ile Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası şampiyonluğu yaşadı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum