Çavuşoğlu: Türkiye'ye ilk destek gönderen ülkelerden biri İsrail oldu

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, İsrailli mevkidaşı Cohen ile düzenlediği basın toplantısında "Türkiye'ye ilk destek gönderen ülkelerden biri İsrail oldu. 450 kişilik arama kurtarma ve sağlık ekibi geldi" dedi. Cohen ise, "Depremden 12 saat sonra ilk ekibi gönderdik. Yüzbinlerce ton insani yardım sağlandı, sahra hastanesi kuruldu" açıklamasını yaptı.

Çavuşoğlu: Türkiye'ye ilk destek gönderen ülkelerden biri İsrail oldu
14 Şubat 2023 - 19:33
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ankara’da İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen ile ortak basın toplantısı düzenledi.
Çavuşoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Türkiye'ye ilk destek gönderen ülkelerden biri İsrail oldu.
450 kişilik arama kurtarma ve sağlık ekibi geldi. Sahada en büyük ekiplerden biriydi. Arama kurtarma ekibi 19 kişiyi kurtardı.
İlişkilerimiz yeni bir döneme girdi. Büyükelçilerimiz çalışıyorlar. Ortak çıkarlar ve karşılıklı saygı temelinde işbirliğini geliştirmeye yönelik çabalarımız sürecek.
Ramazan ayında gerilimin tırmanmaması gerekiyor. Mescid-i Aksa'nın statüsünün korunması önemli. Bu tüm dünya için ve İsrail'in kendisi için hassas.
Artık bölgede barış olsun istiyoruz. Bölgemizin istikrarı, ekonomik kalkınma ve huzur için çalışmaya devam etmemiz lazım.
İsrail Dışişleri Bakanı Cohen ise şu açıklamalarda bulundu:
İsrail hükümeti ve İsrail adına en içten başsağlığı dileklerimizi ve desteklerimizi iletmek istiyorum. Geçtiğimiz 100 yıl içinde en büyük felaketlerden biri bu.
Resmi heyetlere ilaveten yüzlerce telefon alıyorum, İsrail halkından, STK'lardan Türkiye'ye gelmek, yardımcı olmak istiyorlar.
Depremden 12 saat sonra ilk ekibi gönderdik. Yüzbinlerce ton insani yardım sağlandı, sahra hastanesi kuruldu. Bugün ziyaret edeceğim. Türkiye İsrail'in 2012 yılındaki yangınında bize yardımcı olmuştu. Bunun için teşekkür etmek istiyorum.
İsrail 1999 depreminde de buradaydı. Biz burada olmaya devam edeceğiz.
Şunun haberini de vermek istiyorum, İsrail'den Türkiye'ye iki gün içinde uçuşlar başlayacak. 3 havayolu şirketimiz bu uçuşlara başlıyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum