Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ücretsiz toplu taşımanın devam edeceğini bildirdi.

Özel Halk Otobüsleri Birliği, Ankara'da 65 yaş üstü dahil ücretsiz taşımayı sonlandırma kararı almıştı. Konuya ilişkin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Yavaş'tan açıklama geldi. Yavaş, "Kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticiler trafikten men edilerek yasal işlem yapılacaktır" dedi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ücretsiz toplu taşımanın devam edeceğini bildirdi.
21 Eylül 2023 - 13:42
Özel Halk Otobüsleri Birliği, artan maliyetleri gerekçe göstererek Ankara'da 65 yaş üstü dahil ücretsiz taşımayı sonlandırıyor. Kararın bugün yürürlüğe girmesi beklenirken Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, ücretsiz toplu taşımanın devam edeceğini bildirdi.
Sosyal medya hesabından açıklama yapan Yavaş, "Kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticiler trafikten men edilerek yasal işlem yapılacaktır" ifadelerini kullandı.
Yavaş açıklamasında şunları kaydetti:
"Sevgili hemşehrilerim göreve geldiğimizden beri artan maliyetlere rağmen toplu ulaşım kullananlar Belediyemizce sübvanse edilerek ucuz taşımacılık yapmaktayız. Ego’nun artan maliyetler nedeniyle sadece 2023 Eylül ayına kadar olan zararı 3 milyar TL’ye yaklaşmaktadır. Ayrıca özel taşımacılık yapan halk otobüslerine de düzenli destek olunmaktadır. Meclisteki muhalefet üyeleri Belediye Kanunu’nun 62.maddesine aykırı olarak Ego’nun tümden iflasına yönelik önerge vermişler ve tarafımdan veto edilmiştir. Kanuna ve sözleşmeye aykırı hareket eden işleticiler trafikten men edilerek yasal işlem yapılacaktır. Bundan sonra da gelir desteği verilmeyecektir. Mevzuat gereği indirimli ve ücretsiz taşıma yapmayan otobüslerin plakalarının 153 hattından belediyemize bildirilmesi halinde gereken yapılacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum