Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 14 bin 14'e ulaştı. Yaralılarımızın sayısı ise 63 bin 794" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısının 14 bin 14'e yükseldiğini açıkladı. Erdoğan, yağmalama olaylarına OHAL yetkileri ile müdahale edileceğini de söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 14 bin 14'e ulaştı. Yaralılarımızın sayısı ise 63 bin 794" dedi.
09 Şubat 2023 - 15:27
Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremlerle ilgili incelemelerde bulunduğu Gaziantep'te, ''10 ili vuran depremlerde 14 bin 14 can kaybı, 63 bin 794 yaralı ve 6 bin 444 bina yıkıldı. Gaziantep'te ise 9 bin 400 can kaybı, 10 bin 395 yaralı bulunuyor'' ifadelerini kullandı.
"Nakdi yardımlarla sıkıntıları biraz olsun hafifletelim istiyoruz" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölgeye yapılan yardımlarla ilgili şunları kaydetti:
"10 ile konteyner göndereceğiz. Yapılacak olan hasar tespitiyle birlikte şu anda geçiş süreci için vatandaşlarımıza 10'ar bin lira nakdi yardım yapacağız ve bu nakdi yardımla bu geçiş sürecini en azından sıkıntıları biraz olsun hafifletmiş olalım istiyoruz."

Erdoğan, "Hedefimiz 1 yıl içinde konutlar inşa etmek" dedi.
Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
"OHAL ne getirecek? Bu, süreci istismar eden, ticarette yolsuzluklara giden tüm tefecilere, fitne gruplarına, fesat gruplarına karşı OHAL ile müdahale etme imkanını devlete vermiş olacaktır.
Bugün Meclis'te 3 aylık OHAL ilanını yapacağız. Yağmalama olaylarına OHAL yetkileri ile müdahale edilecek."

YORUMLAR

  • 0 Yorum