ALKÜ, DEPREMZEDELERİ KYK YURTLARINA YERLEŞTİRDİ

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ile Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonuyla Alanya’ya gelen depremzedeleri Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirdi.

ALKÜ, DEPREMZEDELERİ KYK YURTLARINA YERLEŞTİRDİ
13 Şubat 2023 - 16:31
Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ), Kahramanmaraş merkezli ve çevre illerde de etkili olan depremde zarar gören depremzedelere ayni yardım göndermenin yanı sıra Alanya’ya gelen depremzedelere de kapılarını sonuna kadar açtı. Alanya Gençlik Merkezi ve Tosmur Ek Hizmet Binası Afet Koordinasyon Merkezinde çalışmalara yaklaşık 100 personel ile destek sağlayan ALKÜ, Alanya Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile beraber gece saatlerinde deprem bölgesinden gelen misafirleri ALKÜ Yaşam Merkezinde karşılayarak Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarına yerleştirdi. Karşılamada ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan ile çok sayıda görevli personel, depremzedelerle yakından ilgilendi.



Karşılamanın ardından yaşadıkları zor günlerin acısını bir nebze olsun hafifletmek için sıcak bir ortam hazırlanarak ihtiyaçları giderildi. Özellikle afet bölgesinden gelen çocuklar için oyun alanı düzenlendi. Yerleştirme işlemleri sırasında çocuklar oyuncaklarla doyasıya oynadı. İki bin kişinin yerleştirilmesi sırasında, öğle saatlerinde Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer ve Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ALKÜ Yaşam Merkezine bir ziyarette bulundu. Saat 16.30’da çalışmaların tamamlamasıyla 2 bin kişi KYK’da konaklatılmaya başlandı.



"YAŞADIĞIMIZ BU ACI GÜNLERİ HEP BERABER ATLATACAĞIZ”
Alanya’ya gelen depremzedeler ile yakından ilgilenen ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Kalan, “ALKÜ ailesi olarak felaketin ilk gününden bu yana elimizden gelen tüm imkanları seferber ederek depremzede kardeşlerimize bir nebze yardımcı olabilmek için canla başla çalışmalara başladık ve halen daha devam ediyoruz. Deprem bölgelerine AFAD'ın organizasyonunda akademik, idari personel ile öğrencilerimizden yetkin kişileri uğurlamıştık. Onlar bölgede bir umut olabilmek için ellerinden geleni yaptılar ve yapıyorlar. Bunların yanı sıra Üniversite bünyesinde başlatmış olduğumuz ayni yardımları Hatay’daki vatandaşlarımıza ulaştırdık.



Şimdi de Alanya’mıza gelen depremzedelerimiz için yurtları, Üniversitemiz bünyesindeki spor salonunu, kantinleri ve yemekhaneyi onların hizmetine açtık. Sağlıklı bir şekilde barınabilmeleri için KYK yurtlarına yerleştirdik. Ülke olarak acımız çok büyük. Bizler de depremzede vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak adına elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Yaşadığımız bu acı günleri hep beraber atlatacağız.” dedi.






 

YORUMLAR

  • 0 Yorum