Bahçeli: Bizim için AB bitmiştir, NATO'ya da mahkum olmadığımız herkesçe bilinmelidir

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yürütme Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecine de değinen MHP lideri, ''Bizim için AB bitmiştir. Müzakere defteri açılmamak üzere mutlaka kapatılmalı. NATO'ya da mahkum olmadığımız herkesçe bilinmelidir'' ifadelerini kullandı.

Bahçeli: Bizim için AB bitmiştir, NATO'ya da mahkum olmadığımız herkesçe bilinmelidir
19 Eylül 2023 - 16:24
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısı sonrası açıklama yaptı. Bahçelinin konuşmasından bazı kesitler ise şöyle:
'Kurultay 17 Mart'ta'
"Cumhuriyet'in yeni yüzyılını omuzlayacak ekibimizle gücümüze güç katacağımıza inanıyoruz. 17 Mart'ta 4. Olağan Kurultayımızı yapacağız. MYK'da kurultay ve seçim takvimimizi ele aldık. Siyasetteki maksadımız gök kubbede hoş bir sada bırakmaktır. Hizmet edenin himmet göreceğini de gayet iyi bilmekteyiz."

Bahçeli'den AB ve NATO'ya yönelik sert eleştiriler
Türkiye-Avrupa Birliği (AB) arasında karşılıklı güvenin yeniden baştan inşası için düzenlenen Varna Zirvesi'nden de sonuç alınamadığını belirten Bahçeli, "AB'nin Türkiye'yi üye olarak kabul etme niyeti tutarlı bir bakışı yoktur hiç de olmamıştır. Türkiye bir yol ayrımına riayet ederek bir karar vermenin eşiğine gelmiştir. Gerçekten vakit Türkiye vaktidir. Vakit Brüksel macerasına son vermek vaktidir. AB madem bizi istemiyor o halde biz de onların dünden istemediğini üyelik serüvenini bir an evvel noktalanması hususunda parti görüşümüzü milletimizle paylaşıyoruz. Müzakere defteri açılmamak üzere mutlaka kapatılmalı. Bizim için AB bitmiştir. AB ile doğmadık AB ile de ölmeyiz. 60 yıl kaybettik bir 60 yıl daha kaybedemeyiz. NATO'ya da mahkum olmadığımız herkesçe bilinmelidir.' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum