TBMM'nin yeni yasama yılı başlıyor

ABONE OL

TBMM'nin 27.Dönem 4. yasama yılı bugün Genel Kurul'daki özel oturumla başlayacak. Koronavirüs önlemlerinin uygulandığı TBMM'yi yoğun bir gündem bekliyor. Meclis'in yeni dönemindeki en tartışmalı konu başlıklarından birisinin ise iktidar partisi AK Parti'nin yanısıra, ittifak ortağı MHP'nin de çalışma yürüttüğü Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası değişikliği olması bekleniyor. Öte yandan 1998'den bu yana ilk kez kapsamlı tadilat geçiren Genel Kurul salonu da yarın ilk kez kullanılacak.

TBMM'nin 27.Dönem 4. yasama yılı bugün saat 14.00'de Genel Kurul'daki özel oturumla başlayacak. TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un yöneteceği ve açış konuşmasını yapacağı Genel Kurul'daki özel oturumda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Genel Kurul'a seslenecek.

Koronavirüs önlemleri nedeniyle ziyaretçi yasağı ve özel önlemlerin uygulandığı TBMM'yi yoğun bir gündem bekliyor.

Meclis'in yeni dönemindeki en tartışmalı konu başlıklarından birisinin ise iktidar partisi AK Parti'nin yanısıra, ittifak ortağı MHP'nin de çalışma yürüttüğü Siyasi Partiler Yasası ve Seçim Yasası değişikliği olması bekleniyor.

YENİLENEN SALONDA

1998'den bu yana ilk kez kapsamlı tadilat geçiren Genel Kurul salonu da yarın ilk kez kullanılacak.

Tadilat kapsamında, genel kurul salonunun duvarları, salon akustiğini koruyacak şekilde özel bir boya ile boyanırken; özellikle engelli millevtekilleri açısından sıkıntı yaratan Meclis kürsüsü de, asansör sistemiyle donatılarak, istenilen boya göre ayarlanması sağlandı.

KOVİD ÖNLEMLERİ: ZİYARETÇİ YASAĞI SÜRECEK

Koronavirüs salgınının gölgesinde çalışmalarına başlayacak olan TBMM'de koronavirüs salgını nedeniyle bir dizi önlem de alındı.