'Oteller iç Pazar kontenjanını artıracak'

ABONE OL

'Oteller iç Pazar kontenjanını artıracak'

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROFED) Başkanı Sururi Çorabatır, iç pazar payının bir çok Avrupa ülkesinde yüzde 25 dolayındayken Türkiye’de bu oranın yüzde 10 civarında olduğunu belirterek iç pazar kontenjanının artırılacağını söyledi.

Emitt Fuarı’nda düzenlenen, moderatörlüğünü 54. Hükümet döneminin Turizm Bakanı Bahattin Yücel’in yaptığı, TÜROFED Başkanı Sururi Çorabatır, TÜRSAB Başkan Yardımcısı Ali Bilir ve TTYD Başkanı Oya Narin’in katıldığı ‘Başkanlar Değerlendiriyor’ konulu toplantıda konuşan TÜROFED Başkanı Çorabatır, “Bu gün turizmin önemli ülkeleri olan Almanya, İspanya, İtalya, Fransa gibi ülkelerde iç pazar oranları yüzde 25 civarında iken bu oran bizde yaklaşık yüzde 10 civarındadır. Bizimde hızla bu oranlara ulaşabilmemiz için tüm paydaşlarla birlikte çalışmamız gerekir” dedi.

Konuyla ilgili olarak Jolly Tur Başkanı Mete vardar da Emit Fuarı’nda düzenlediği basın toplantısında iç pazardaki gelişmelere dikkat çekti.

2019’da yılı yüzde 30 küçülme ile kapattığı tahmin edilen iç turizmin 2020'de kişi sayısında yüzde 10, ciroda ise yüzde 30 civannda büyümesi beklendiğini söyleyen Vardar, şunları söyledi:

“Bu yıl otellerin yerli turiste daha fazla kontenjan ayırdı.Otel fiyatları yüzde 5-6'lık bir artışla sınırlı kaldı. Geçen yıl tatile gidemeyen kitle bu yıl daha fazla ilgi gösteriyor. Kurun da biraz daha stabil kalması ile bazı otellerde hiç fiyat artışı olmadı. Erken rezervasyonda insanların istediği tesiste yer bulma avantajı da var. 2020'de iç turizmde geçen yılki rakamlara göre kişi sayısında yüzde 10, ciroda yüzde 20-30 artış yaşanmasını bekliyoruz. Şu anda erken rezervasyonun ilk dönemi bitti, yüzde 58'lik ciro artışı oldu" dedi.