Mutlu olmanın sırrı

ABONE OL

Hayatta sürekli mutluluğu arıyorsanız, bu ipuçlarına göz atın.

Sürekli mesaiye kalma
Mesai ücreti tatlı gelse de sürekli mesaiye kalmak, ruh ve beden sağlığınız için olumsuz etki oluşturur. Onun yerine pahalı hobilerinizden vazgeçerek dinlenmeyi tercih edebilirsiniz.
Tatil planı yap
İşiniz sürekli başınızdan aşkın olsa da mutlaka tatil yapmalısınız. Aylar öncesinden tatilini planlayan insanlar; maddi durumu, başarısı, sağlığı ve ilişkilerine dair daha olumlu hisler beslediğini söylüyor.
Gülmek için zaman ayır
Yolda araç trafiği, işte e-posta trafiği... Fenalık mı geçiriyorsunuz? Kendinizi strese sokmak yerine hemen komik bir video açın ve anın tadını çıkarın. Journal of Labor Economics dergisindeki bir araştırmaya göre, 10 dakikalık eğlenceli bir video izleyen kişiler, izlemeyenlere kıyasla yüzde 13 daha yaratıcı oluyor.
Sevdiğin işi yap
Uzmanlar, sevdiği işi yaparak para kazanan insanların gerçekten mutlu olduğunu belirtiyor. Elbette insan sevdiği işi yaparken zamanın nasıl geçtiğini anlamaz ve olumsuz herşeyi unutur. Eğer sevdiğiniz bir işiniz yoksa, ilginiz olan bir alanda (sanat, spor gibi) birşeyler üreterek de mutlu olmak mümkün.
Yalnızlaşmayın
Ailenize, arkadaşlarınıza mümkün olduğunca vakit ayırın. Sevdiklerinizle yapacağınız güzel bir sohbet yüzünüzü güldürmeye yetecektir.
 

mutluluk insan yaşam psikoloji