Hindistan'da 5G devreye girdi. Başbakan Narendra Modi 2030'a Kadar 6G'yi Sunma Hedefini Açıkladı

ABONE OL

Hindistan Başbakanı Narendra Modi, ülkede 5G hücre iletişim altyapısının hizmete başladığını duyurdu.

Hükümetten yapılan açıklamada, belirli şehirlerde hizmete giren ön denemenin birkaç yıl içinde tüm ülkeyi kapsayacağı belirtildi.
Bunun 'ülkede yeni döneme doğru bir adım' ve 'sonsuz fırsatların başlangıcı' olduğunu ifade eden Modi lansmanda, "Bu olay tarihe kazınacak" dedi.
Hükümet yetkilileri, 5G'nin Hindistan üzerindeki ekonomik etkisinin, 2035 yılına kadar 450 milyar dolara ulaşmasının beklendiğini aktardı.
Operatör şirketi Bharti Airtel, 5G hizmetlerini bugünden itibaren sekiz şehirde kullanıma sundu.
Ülke çapında yaklaşık 5 bin şehir ve kasabada ise Mart 2024’e kadar aynı hizmeti vereceklerini bildirdi.
Reliance Jio şirketi ise bu ay dört büyükşehir bölgesinden başlayarak çoğu şehir ve kasabaya 18 ayda 5G hizmetini ulaştırmayı hedefliyor.



TRAI etkinliğinde konuşan Başbakan Narendra Modi, görev gücünün 6G ağının kullanıma sunulması üzerinde çalışmaya başladığını söyledi. Ağın makul bir şekilde başlatılmasından bahseden Başbakan, 5G ve 6G'nin piyasaya sürülmesinin insanlara daha hızlı internet hızları ve ekonomik ilerleme fırsatı sunacağını iddia etti. Ayrıca Hindistan'ın 3G'den 4G'ye ve şimdi de 5G ve 6G'ye doğru hızlı büyümesine dikkat çekti.

"Bu on yılın sonunda 6G hizmetlerini başlatabileceğiz, görev gücümüz bunun üzerinde çalışıyor. Çabalarımız, yeni kurulan şirketlerimizin telekom sektörü ve 5G teknolojisinde dünya şampiyonu olmalarına yardımcı olacak” dedi. Daha sonra daha hızlı ağları zorlama ihtiyacına vurgu yaptı ve bunun tarım, eğitim, sağlık, altyapı ve lojistik açısından daha fazla büyüme sağlamaya yardımcı olacağını söyledi.