Evinizi boyarken bilmeniz gerekenler

ABONE OL

Eviniz için boya tercihi yapmak çok da hafife alınmaması gereken bir seçim. Çünkü boya bir odanın hem genel görünüşünü hem de mobilyaların klasik duruşunu birinci dereceden etkiler. Bunun için yapılmaması gereken hatalara dikkat etmek gerekli.

Hata 1: Bir tavanı düz beyaza boyamak. Bir odada bulunan en büyük duvar, hemen hemen herkesin unuttuğu bir yerdir. Bir odanın en büyük duvarını oluşturan tavan kesinlikle düz beyaza boyanmamalı. Uzmanlar her beyaz boyanın içinde bir miktar gri bulunduğunu ve bu durumun odanın havasını düşürdüğüne dikkat çekiyor. Düz beyaz yerine krem tonları kullanılmalı.
Hata 2: Her şeyi uyumlu hale getirmeye çalışmak. İşleri kolay halletmeye çalışmak ve duvar boya rengini, mobilyaların döşemeleriyle uyumlu hale getirmek çekici gelebilir. Ancak bu yanılgıya düşmemek gerek. Böylesi bir uyum, odanın renklerini aşırı şekilde baskın hale getirecektir. Eşleştirmeyi çalıştığınız rengin içinde hafif bir gri tonu olmasına dikkat etmelisiniz.
Hata 3: Renkleri dengelemeyi unutmak. Evinizin boyası için bir rengi sevdiğinizde işi biraz abartabilirsiniz. Uzmanlar, renk seçerken yapılacak en büyük hatalardan birinin, beğenilen rengin doğal renklerle dengelenmesinin unutulması olduğuna dikkat çekiyor. Beyaz renkteki mimari elementler ya da birkaç gri dokunuş, gözleri dinlendirecek bir ortam yaratacaktır.
Hata 4: Her şeyi "güvenli" yapmaya çalışmak. Renkleri dengelemeyi unutmanın yanı sıra yapılabilecek bir başka hata da her şeyi doğal halde seçmek ve canlı renkleri tamamen unutmak. İnsanların en fazla yaptığı hata renkler arasında bir kontrast oluşturmayı unutmak. Renk seçerken doğallığın yanına, karakter de koymak gerekli. Cesur olun, aksi taktirde mekanınız sıkıcı hale gelir.
Hata 5: Her odada çok farklı renkler kullanmak. Bu hatayı hemen farkedersiniz. Oturma odası rahatlatıcı ve güzelken, banyo inanılmaz canlı ve 1920'lerin garip tarzını taşır. Odaları ayrı renk boyamamak tabii ki kabul edilebilir ancak genel olarak aralarında bir bağlantının kurulması gerekli.
Hata 6: Aynı rengi her odada kullanmak. Favori tonlarınızı her yerde kullanmak sıkıcı bir hava yaratabilir. İki renkli bir tasarım her zaman iyi görünebilir ancak arada sırada sakinleştirici bir dokunuş da kullanılmalı. Aksi taktirde her şey çok ciddi görünecektir.
 

evdekorasyon evboyası dekorasyon