ALANYA MAHALLE MUHTARLARI TOPLANTISI KAYMAKAM ÜRKMEZER BAŞKANLIĞINDA YAPILDI

ABONE OL

Alanya Mahalle Muhtarları Toplantısı Alanya Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer Başkanlığında gerçekleştirildi

Alanya Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Kaymakam Ürkmezer başkanlığında; Alanya Jandarma Komutanı Yrb. Engin Burak Mindivanlı, Alanya İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat, 915. Bot Komutanı Başcavuş Uğur Bakır, Kurum Amirleri ve Muhtarlar katıldı.
Toplantıda katılımcılara konuşan Kaymakam Ürkmezer ‘’ Değerli mahalle muhtarlarımız; yoğun bir yaz sezonu geçirdik. Tüm bu yoğunluğa rağmen İlçemiz; Emniyet, Jandarma, Sahil Güvenlik diğer kurumlarımız ve siz değerli muhtarlarımızın destekleriyle huzurlu bir dönem geçirdi. Muhtarlarımızın İlçemizdeki asayiş, güvenlik, sosyal konularda ve tüm alanlardaki çalışmalarda bizlere verdiği destek çok önemli. Muhtarlarla yaptığımız toplantılarda vatandaşlarımızın mahallelerimizdeki sorun, ihtiyaç ve taleplerini muhtarlarımızdan anında alarak çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bugünde mahallelerimizin sorun ve taleplerini kurum amirlerimizle birlikte dinleyerek çözüm üretmeye çalışacağız. Toplantıda Kaymakamlığımız İlçe İnsan Hakları kurulumuz ‘’10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’’ ile ilgili eğitim, İlçe Jandarma Komutanlığımız ‘’Kadın Destek Uygulaması (KADES)’’ ile ilgili bilgilendirme çalışmaları, Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğümüz kurum iş ve işleyişle ilgili sunumu ve Alanya Müze Müdürlüğümüz, ‘’Kütür Varlıkları ile Mücadelede Muhtarların Rolü’’ konularında bilgilendirmeler yapacaklar. İlçemizin huzuru için emek sarf eden ve çalışan tüm muhtarlarımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.



Kaymakam Ürkmezer’in konuşmasının ardından Jandarma Komutanı Yrb. Engin Burak Mindivanlı ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Kenan Patat tarafından Kaymakam Ürkmezer ve katılımcılara sorumluluk alanlarındaki; asayiş ve güvenlik konularında yürüttükleri çalışmalarla ilgili bilgiler verdiler. Bilgilendirmelerden sonra Kaymakam Ürkmezer ve Kurum Amirleri muhtarların mahallelerle ilgili sorun, öneri ve ihtiyaçlarını dinlediler.

Bilgilendirme ve sunumlarla devam eden toplantıda katılımcılara; 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Müdürü tarafından İnsan Hakları Eğitimi, İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından KADES bilgilendirme çalışmaları, Kadına El Kalkamaz video gösterimi, Alanya Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Ahmet Çelik tarafından kurumun iş, işleyiş ve çalışmalarına dair bilgilendirmeler ile Alanya Müze Müdürü Seher Türkmen tarafından ‘’ Kültür Varlıkları Kaçakçılığı ile Mücadelede Muhtarların Rolü’’ konularında sunum ve bilgilendirilmelerde bulunuldu.