Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde deprem

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem 10 kentte etkili oldu. AFAD depremde 76 kişinin yaşamını yitirdiğini, 440 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Kahramanmaraş'ta 7.4 büyüklüğünde deprem
06 Şubat 2023 - 10:00
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Hatay, Gaziantep, Osmaniye, Adıyaman, Malatya, Şanlıurfa, Adana, Diyarbakır ve Kilis'te de etkili oldu. Afet sonrası, uluslararası yardımı da içeren 4. seviye alarm durumuna geçildi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, CİMER’de “Deprem acil” başlığının kullanıma hazır hale getirildiğini bildirdi.
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan depremde devletin tüm kurumlarıyla koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi. Açıklamada, CİMER’de “Deprem acil” başlığının kullanıma hazır hale getirildiği kaydedildi.
Kahramanmaraş Belediye Başkanı Güngör, NTV'ye gönderdiği görüntülü mesajda, "Büyük bir afetle karşı karşıyayız. Hemşehrilerimden sokak ve caddelerdeki tıkanıklığı rahatlatmalarını rica ediyorum. Çalışmalara devam ediyoruz" ifadelerine yer verdi.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Kahramanmaraş ve diğer illerde hissedilen deprem sonrası bakanlığa bağlı bölgedeki tüm personelin, valilikler ve AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalara eşlik ettiğini belirtti.
Dönmez, Twitter hesabından Kahramanmaraş'ta ve diğer illerde hissedilen depreme ilişkin paylaşımda bulundu.
Bakan Dönmez paylaşımında, "Yaşanan felaketi, milletçe en az hasarla atlatmayı temenni ediyor, vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Birçok ilimizde hissedilen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından devletimizin ilgili tüm kurumları teyakkuz halindedir. Bakanlığımıza bağlı bölgedeki tüm personelimiz, ilgili valilikler ve AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalara eşlik etmektedir." ifadelerini kullandı.
BOTAŞ, Hatay ve Kahramanmaraş il merkezi de dahil olmak üzere deprem bölgelerine doğalgaz akışının tedbir amaçlı durdurulduğunu bildirdi. Kurumun açıklamasında "Ham petrol boru hatlarımızda yapılan kontroller sonucu herhangi bir hasar tespit edilmemiştir." ifadelerine de yer verildi.
BOTAŞ açıklamasında şunlar belirtildi:
"06.02.2023 tarihinde saat 04.17’de merkez üssü Kahramanmaraş İli Pazarcık İlçesi olarak açıklanan ve çevre illerde de hissedilen deprem meydana gelmiş olup BOTAŞ tarafından tüm ekipler hemen teyakkuza geçirilmiş, gerekli güvenlik tedbirleri alınarak hasar tespit çalışmalarına başlanmıştır. Hatay İl merkezi ile Kırıkhan İlçesi, Kahramanmaraş İl merkezi ile Pazarcık ve Narlı İlçelerine tedbir amaçlı doğal gaz akışı durdurulmuştur. BOTAŞ teknik ekipleri sahada gerekli kontrol ve müdahaleleri yapmaktadır. Bölgedeki Doğal Gaz Dağıtım Şirketleri ile koordineli olarak vatandaşlarımıza güvenli gaz akışı sağlanması amacıyla gerekli çalışmalar yürütülmektedir. Ham petrol boru hatlarımızda yapılan kontroller sonucu herhangi bir hasar tespit edilmemiştir."
Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığından (AFAD) alınan bilgiye göre, saat: 04.17 sıralarında Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Yerin 7 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Türkiye'nin bir çok ilinde olduğu gibi Mersin, Adana,Hatay ve Osmaniye'de hissedildi.
   

YORUMLAR

  • 0 Yorum