BARAN: "SANAT VE İŞ DÜNYASI AYNI AMAÇ İÇİN KENETLENDİK. EŞSİZ SANAT ESERLERİ, BU ANLAMLI BAĞIŞLA DAHA DA KIYMETLENECEK"

ATO’NUN “AYIN YILDIZIYIM” TEMASIYLA BAŞLATTIĞI KALICI KONUT KAMPANYASINA ATO’NUN 59 NO’LU KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ MESLEK KOMİTESİ’NİN ORGANİZASYONUYLA SANATÇILARDAN DESTEK GELDİ.

BARAN: "SANAT VE İŞ DÜNYASI AYNI AMAÇ İÇİN KENETLENDİK. EŞSİZ SANAT ESERLERİ, BU ANLAMLI BAĞIŞLA DAHA DA KIYMETLENECEK"
19 Nisan 2023 - 12:38
ATO DEPREMİN YARALARINI SANATLA SARIYOR
ÇOK SAYIDA SANATÇININ BAĞIŞLADIĞI VE 29 NİSAN’DA YAPILACAK MÜZAYEDE İLE SATIŞA SUNULACAK VE GELİRİNİN ATO’NUN KONUT KAMPANYASINA AKTARILACAĞI ESERLERDEN OLUŞAN SERGİ CERMODERN’DE AÇILDI. 

19 Nisan 2023-Ankara Ticaret Odası’nın (ATO) 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen ve 11 ilde yıkıma yol açan depremlerin ardından bölgeye 100+ kalıcı konut yapmak üzere başlattığı “Ayın Yıldızıyım” temalı bağış çağrısına ATO’nun 59 No’lu Kültür ve Sanat Etkinlikleri Meslek Komitesi’nin organizasyonuyla sanatçılardan destek geldi. 

Tüm Sanat Galerileri Derneği, Birleşmiş Ressamlar Heykeltıraşlar Derneği, Sanatçı Kadınlar Derneği üyelerinin bağışladığı ve 29 Nisan’da yapılacak müzayede ile satışa sunularak gelirinin kampanyaya aktarılacağı eserlerden oluşan “100+59 Sanat Eseri” Sergisi Cermodern’de açıldı. Serginin açılışında konuşan ATO Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Baran, “Sanat ve iş dünyası aynı amaç için kenetlendik. Eşsiz sanat eserleri, bu anlamlı bağışla daha da kıymetlenecek” dedi. 

6 Şubat’ta art arda meydana gelen depremlerin ardından ATO olarak bölgeye tırlarla yardım gönderdiklerini, daha sonra prefabrik kurarak barınma sorununu gidermeye çalıştıklarını anlatan Baran, bölgedeki kalıcı konut ihtiyacını karşılamak için de “Ayın Yıldızıyım” temasıyla bir bağış çağrısı başlattıklarını hatırlattı. Bu kampanya için ATO’nun tüm komite ve meclis üyelerinin seferber olduğunu anlatan Baran, “59 No’lu Kültür ve Sanat Etkinlikleri Meslek Komitemiz de Başkentimizdeki sanatçıları ve ilgili dernekleri organize ederek bir müzayede planladı” dedi.



Cumhuriyetin 100’üncü yılı ve komitenin sayısı olan 59’un “100+59 Sanat Eseri” projesinin ismine ilham verdiğini bildiren Baran, Tüm Sanat Galerileri Derneği’nin yürütücülüğünde, Birleşmiş Ressamlar Heykeltıraşlar Derneği ve Sanatçı Kadınlar Derneği’nin paydaşlığıyla gerçekleştirilen projede sanatçıların kendi koleksiyonlarından bağışladığı ürünlerin 29 Nisan Cumartesi günü ATO’da gerçekleştirilecek müzayede ile satışa sunulacağını söyledi.

Sanatçıların ürettikleri kıymetli eserlerin, değerini bilenler tarafından, çok ulvi bir amaç için alınacağına dikkat çeken Baran, “Başlı başına bir kıymete haiz olan eşsiz sanat eserleri, bu anlamlı bağışla daha da kıymetlenecek. Benzerinin bir daha yaşanmamasını temenni ettiğimiz bu depremin ardından sanat dünyası ile iş dünyasının aynı amaç için kenetlenmesi bundan sonra atılacak adımların sağlamlığını da gösteriyor. Biz bu kampanyaya başlarken, katkıda bulunan herkesin adının bir kitabede yer alacağını ifade etmiştik. Depremzede vatandaşlarımızın hayatını bir nebze olsun kolaylaştırmak için eserlerini ortaya koyan kıymetli sanatçılarımızın bu listenin en başında yer alması gerektiği kanaatindeyim” dedi.

-“SANATIN İYİLEŞTİRİCİ GÜCÜNE İNANIYORUZ”-
ATO 59 No’lu Kültür ve Sanat Etkinlikleri Meslek Komitesi Başkanı Emrah Hacıoğlu da konuşmasında depremin olumsuz etkilerini en kısa sürede geride bırakmak için “100+59 Sanat Eseri” projesini hayata geçirdiklerini belirterek, “Komite olarak sanatın her alandaki iyileştirici gücüne inanıyoruz. Bu karanlık günlerin bir an önce aydınlığa dönmesi için çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

-“BİTEN EVLERİN DUVARLARINDA ESERLERİ HAYAL ETTİK”-
Tüm Sanat Galerileri Derneği Başkanı Meral Öztürk de konuşmasında, depremin ardından sanatçıların bireysel katkılarla yardım etmeye çalıştığını, ATO’nun Kültür ve Sanat Etkinlikleri Komitesi’nin organizasyonuyla bir araya gelerek toplu katkı sağlayacaklarını söyledi. Eserlerin müzayede de satılarak elde edilecek gelirle ATO’nun kalıcı konut kampanyasına dolayısıyla deprem bölgesine katkıda bulunacak olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Öztürk, “Bizler projeye eserlerimizin satışı ile destek verdik. Sonrası için biten evlerin duvarlarında mutluluk veren eserleri hayal ettik. Onların yaralarını sardığımızı hayal ettik. Hayallerimizin bir an önce gerçekleşmesi dileğiyle” diye konuştu.



Serginin açılışına, ATO Meclis Başkanı Mustafa Deryal, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Meclis Başkan Yardımcısı Ali İhsan Özdemir, Meclis Divan Katibi Ayşe Nilay Çelik, ATO’nun 59 No’lu Kültür ve Sanat Etkinlikleri Meslek Komitesi Başkanı Emrah Hacıoğlu, Komite Üyeleri Mehmet Cafer Sayılır, Turan Öztürk, Ümit Kılıç ile ATO Meclis Üyeleri Efe Bezci, Bekir Yılmaz, Çiğdem Biçel, Efe Polat, Kirami Yıldırım, Mehmet Serdar Çankaya, Naz Öztürk, Selim Gökşin, Mustafa Tekeli, Komite Üyesi Önderhan Gültekin ve sanatseverler yer aldı.

-MÜZAYEDE İÇİN ATO’DA FİLM ÇEKİLDİ-
“100+59 Sanat Eseri Projesi”yle 29 Nisan’da ATO Meclis Salonu’nda ve eş zamanlı olarak www.sessizmuzayede.com web sitesinde gerçekleşecek müzayedenin kamuoyuna duyurulması amacıyla ATO Meclis Salonu’nda sanatçılarla bir de tanıtım filmi çekildi. Meclis kürsüsünden depremin yaralarını sarmak için harekete geçen sanatçı, duygularını fırçasıyla tuvale aktardı. Filmin sonunda, sanatçının Hatay’da yapılan kazılarda ortaya çıkarılan Hitit Kralı I. Şuppiluliuma’nın resmini tuvale çizdiği görülüyor. 


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum