Fiat yenilenmeye devam ediyor.

Fiat, ürün gamında son 20 yılda yapmadığı kadar büyük bir değişiklik yapmaya hazırlanıyor. Avrupa pazarı için önemli planları olan üretici, Güney Amerika gibi markanın sevildiği bölgelerdeki gücünü de artıracak.

Fiat yenilenmeye devam ediyor.
09 Nisan 2022 - 13:28

Önümüzdeki yıl itibariyle başlayacak metamorfoz süreci kapsamında Avrupa'da tam dört yeni Fiat modeline merhaba diyeceğiz.

FCA döneminde gücünü ciddi anlamda kaybederek yatırımlarını azaltan üretici, Stellantis çatısı altında bir kez daha güçlenecek. Önümüzdeki yıllarda yoğun yatırımlar yapacak marka, şimdiden dört modelin altına imzasını atmış durumda. İddialara göre 2023'te gelecek ilk model bir süpermini olacak.



Dönüşüm sürecinin ilk ürünü; Ford Fiesta, Volkswagen Polo ve Opel Corsa gibi modellere rakip olacak. İçten yanmalı, hibrit ve elektrikli versiyonları ile satışa sunulacak modeli Fiat patronu Olivier François "Punto boyutlarında ama Punto değil" cümlesi ile tanımlıyor. 2018 yılında aramızdan ayrılan Punto, yeni süpermini ile bir kez daha karşımıza çıkacak gibi görünüyor. En azından Punto'nun ruhu yaşayacak..

François, Autocar'a verdiği röportajda şu ifadeleri de kullanmış: "Fiat, halkın Tesla'sı olmalı ve her bütçeye uygun EV'ler sunabilmeli. Bunun için elbette batarya teknolojilerinin gelişmesini ve maliyetlerin düşmesini bekliyoruz. Fakat 2027 yılında, belki daha da önce, hazırlanmış olacağız."
Geri kalan üç modelin tamamı crossover tipinde olacak. Hatta bu modellerden birinin Panda ismini taşıyacağını biliyoruz. Bu model sadece efsanevi ismi taşımakla kalmayacak, Panda ambleminin beraberinde getirdiği ruhu da yaşatacak. 500 ailesi Avrupa'da satılmaya devam ederken yenilenen 500e ilerleyen dönemlerde ürün gamında görebileceğimiz tek 500 modeli olacak.


YORUMLAR

  • 0 Yorum